Pracuji...
close

Tlačenkový salát

pokud máte rádi tlačenku s octem a cibulí, tak tento recept pro Vás bude příjemným zpestřením. Salát je velmi rozmanitý, co se ingrediencí týče a záleží jenom na Vás jak a čím si ho dochutíte
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 1 minuta
Sdílejte recept
Postup
nakrájíme si tlačenku na malé kostičky a vhodíme do mísy
nakrájíme si cibuli najemno a přidáme do mísy (pokud máte červenou cibuli, tak použijte červenou)
červenou papriku zbavíme jader, nakrájíme najemno a přidáme do mísy
ledový salát nakrájíme na menší kousky a přidáme do mísy
celerovou nať (a nebo petrželovou) nakrájíme najemno a přidáme do mísy
kyselé okurky nakrájíme na malé plátky (u větších kusů na půlměsíčky) a přidáme do mísy
nakonec přidáme do mísy sojovou omáčku, sůl, pepř, majonézu (nebo tatarku), olivový olej, hořčici a důkladně promícháme. Ochutnáme a dochutíme
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
krájení, míchání
Typ chodu:
salát
Vybavení kuchyně:
mísa velká
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...