Pracuji...
close

Uzený steak s vejcem a karamelizovaným ananasem

pro někoho možná netradiční jídlo, ale pro mě nezapomenutelný zážitek. Zkaramelizovaný ananas dodá jídlu skvělej šmrnc. Jako přílohu doporučuji chleba. K tomuto receptu jsem čerpal z jedné kuchařky od Gordona Ramsyho
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
obecně
2 kus vejce
4 lžíce máslo
1 lžíce cukr krystal
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
pokud máme uzenou krkovici vcelku, tak si z ní odkrojíme dva centimetrové plátky (kdo má větší hlad, tak si ukrojí silnější)
okraje masa dokola nakrojíme
připravte si menší pekáč a pomažte ho máslem
na pomazaný pekáč položte plátky masa a na každý plátek ještě položte kousek másla. Pečte v troubě na 180° cca 15 až 20 minut. Maso by mělo být trošku opečené
teď si připravte 2 pánve. Na jedné budete smažit vejce a na druhé ananas. Začněte vejci. Osmažte je na sádle. Udělejte klasická volská oka
hotová vejce dejte na talíř
každé vejce lehce opepřete a osolte
ve druhé pánvi rozehřejte máslo (3 lžíce) a přisypte cukr. Zamíchejte
na cukr položte plátky ananasu a smažte, dokud nebude cukr karamelizovat
když nám začne cukr karamelizovat, tak plátky ananasu opatrně otočíme a osmažíme ještě chvilku
opečené maso vyndáme z trouby a dáme k vejci na talíř
přidáme zkaramelizované ananasy a máme hotovo
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, pečení
Typ chodu:
snídaně
Vybavení kuchyně:
pánev malá , pekáč malý
Původ:
Velká Británie
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Luxusní kombinace kakaového piškotu, tvarohového krému a čokoládové polevy.
Máslové kuře patří mezi moje nejoblíbenější recepty na této planetě. Pikantní a zároveň jemná omáčka...
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...