Načítání...
X
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Uzený steak s vejcem a karamelizovaným ananasem | Recept

pro někoho možná netradiční jídlo, ale pro mě nezapomenutelný zážitek. Zkaramelizovaný ananas dodá jídlu skvělej šmrnc. Jako přílohu doporučuji chleba. K tomuto receptu jsem čerpal z jedné kuchařky od Gordona Ramsyho
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Boublas
Autor receptu
Ingredience
obecně
vejce 2 kus
ananasový kompot 1 konzerva
máslo 4 lžíce
vepřové sádlo 2 lžíce
cukr krystal 1 lžíce
vepřová krkovička uzená 2 plátek
sůl min 1 špetka
pepř černý drcený min 1 špetka
Další informace
Pracnost: Recept zvládne každý
Způsob přípravy: smažení, pečení
Typ chodu: snídaně
Vybavení kuchyně: pánev malá , pekáč malý
Původ: Velká Británie
Postup
Krok 1
pokud máme uzenou krkovici vcelku, tak si z ní odkrojíme dva centimetrové plátky (kdo má větší hlad, tak si ukrojí silnější)
Krok 2
okraje masa dokola nakrojíme
Krok 3
připravte si menší pekáč a pomažte ho máslem
Krok 4
na pomazaný pekáč položte plátky masa a na každý plátek ještě položte kousek másla. Pečte v troubě na 180° cca 15 až 20 minut. Maso by mělo být trošku opečené
Krok 5
teď si připravte 2 pánve. Na jedné budete smažit vejce a na druhé ananas. Začněte vejci. Osmažte je na sádle. Udělejte klasická volská oka
Krok 6
hotová vejce dejte na talíř
Krok 7
každé vejce lehce opepřete a osolte
Krok 8
ve druhé pánvi rozehřejte máslo (3 lžíce) a přisypte cukr. Zamíchejte
Krok 9
na cukr položte plátky ananasu a smažte, dokud nebude cukr karamelizovat
Krok 10
když nám začne cukr karamelizovat, tak plátky ananasu opatrně otočíme a osmažíme ještě chvilku
Krok 11
opečené maso vyndáme z trouby a dáme k vejci na talíř
Krok 12
přidáme zkaramelizované ananasy a máme hotovo
Sdílejte recept