Pracuji...
close

Zeleninové karbanátky

velmi chutné a pestré vegetariánské jídlo, po kterém se budete ještě dlouho olizovat. Náplň může být skoro z libovolné zeleniny, kterou máte rádi. Jako přílohu doporučuji opečené brambory
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
1 kus cibule
1 hrst hrášek
1/3 kus pórek
2-3 kus mrkev
1 kus vejce
min 1 lžíce strouhanka
2-3 stroužek česnek
min 1 špetka sůl
2 lžíce máslo
na smažení
min 1/2 hrnek olej slunečnicový
na obalení
min 1/2 hrnek strouhanka
2 kus vejce
Sdílejte recept
Postup
začneme tím, že si nakrájíme cibuli
aby nám cibule v karbanátkách udělala trošku chuti, tak si ji osmahneme. Smažíme, dokud nám cibule nezačne trošku chytat barvu
mezitím si můžeme oškrabat mrkve a kedluben
aby nám při dušení mrkev s kedlubnou rychleji změkly, tak si je nastrouháme na hrubém struhadle. Začneme s mrkvemi
a nastrouháme i kedluben
vznikne nám krásně voňavá nastrouhaná čerstvá zelenina
do hrnce, kde máme lehce nahnědlou cibuli, přihodíme nastrouhanou zeleninu (mrkev a kedluben). Lehce promícháme
dále přihodíme najemno nakrájený pórek. Lehce zamícháme
omyjeme si listový špenát a nakrájíme ho na menší kousky
do hrnce přisypeme trošku soli a pepře
přidáme špenát
a nakonec přidáme hrášek a nakrájený česnek. Zamícháme, přilijeme trošku vody (tak půl hrnku) a pod pokličkou dusíme, dokud nám zelenina nezměkne. Na konci dušení dochutíme solí a pepřem
aby se nám se směsí dále dobře pracovalo, tak si ji trošku rozmačkáme štouchadlem na brambory
do větší mísy si přendáme zeleninovou směs. Přidáme k ní vejce, kukuřici (bez nálevu) a nakrájenou celerovou nať. Aby se nám se směsí dobře pracovalo, tak si ji musíme trošku zahustit. Přidáme proto trošku strouhanky (neřeknu přesně kolik, ale směs pohltí hodně strouhanky). Jde o to, aby byla směs sušší
a přidáme ještě trochou hladké mouky. Důkladně promícháme. Pkud se Vám směs zdá pořád moc mokrá, tak ještě zahustěte strouhankou/moukou
máme tedy směs připravenou a nyní začneme s obalováním. Připravíme si tedy 3 talíře a dáme do nich mouku, vejce a strouhanku (klasický trojobal)
v ruce si vytvarujeme karbanátek a obalíme ho v trojobalu. Jelikož jsem dělal karbanátky jako krávy :-), tak se mi s nimi hůře pracovalo, takže doporučuji dělat menší kusy
v pánvi si na menším plameni rozpálíme více oleje (min 1 cm hladina) a karbanátky na něm smažíme pozvolna z obou stran.
osmažené karbanátky položíme na ubrouskem vystlaný talíř
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
smažení, dušení, obalování
Typ chodu:
večeře, oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...