Pracuji...
close

Pečené brambory s červenou cibulí a bylinkami

takto pečené brambory bych mohl snad ke všemu. Pokud tento recept připravíte z čerstvých surovin, tak tomu nikdy nikdo nemůže odolat. Neodolatelná vůně Vás donutí brambory sežrat okamžitě :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
500 gram brambory
min 1 špetka tymián
1/3 kus pórek
2 lžíce máslo
5 lžíce olej olivový
min 1 špetka sůl
2 stroužek česnek
Sdílejte recept
Postup
nejdříve si musíme brambory uvařit. Dáme je tedy ve slupce do osolené studené vody a přivedeme k varu. Vaříme do poloměkka. Čím budou měkčí, tak tím víc se Vám potom při smažení v pánvi rozbijou.
uvařené brambory scedíme, necháme vychladnout a oloupeme. Dále si nakrájíme červenou cibuli na půlměsíčky a ty ještě na tenčí plátky
v pánvi si rozpálíme olivový olej a máslo. Přidáme cibuli, zamícháme a smažíme, dokud cibule nebude mít lehce nahnědlou barvu
mezitím si nakrájíme brambory na silnější plátky a pórek a jarní cibulku si nakrájíme na tenké plátky
ke zhnědlé červené cibuli přidáme kolečka brambor a na ně nasypeme pórek s jarní cibulkou. Ničím zatím nemíchejte. Nechte brambory trošku zespoda opéct. Kdyby jste je hned míchaly, tak by jste je mohli zbytečně poničit/rozmačkat. Na talíři je lepší mít hezky kolečka v celku (samozřejmě to není podmínkou :-) ). Opepříme a lehce osolíme
po chvilce můžete brambory buď opatrně zamíchat a nebo zkušenější mohou brambory prohodit pomocí pánve (což je určitě lepší). Za občasného zamíchání opékáme do lehce nahnědlé barvy brambor
když začnou být brambory lehce nahnědlé, tak přidáme na jemno nakrájený česnek a pár špetek tymiánu. Zamícháme a nebo prohodíme pánví a alespoň 3 minutky smažíme
když máme brambory opečené do požadované barvy a máme změklý pórek, tak přihodíme posekanou celerovou nať (a nebo petrželovou)
prohodíme pánví a nebo něčím zamícháme a vypneme plotnu. Dosolíme, dopepříme
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
příloha
Vybavení kuchyně:
hrnec , pánev velká
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...