Pracuji...
close

Jablkový koláč

Pokud máte hodně jablek a už vás nebaví tradiční štrúdl, je tento recept skvělá varianta. Koláč je křehký a díky jablkům krásně vláčný.
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
náplň
0,5 kus citron
1 kilogram jablko
na potření
1 kus vejce
Sdílejte recept
Postup
Do mísy si dáme všechny suroviny na těsto.
Zpracujeme těsto.
Těsto rozdělíme na dvě části a vyválíme dva stejné pláty. Jeden plát dáme na plech.
Do mísy dáme oloupaná, nahrubo nastrouhaná jablka a ochutíme je cukrem, citronovou kůrou a skořicí. Případně přidáme více cukru podle kyselosti jablek.
Jablky pokryjeme celou plochu těsta a přikryjeme druhým plátem. Vršek potřeme žloutkem. Můžeme vidličkou udělat ozdobné rýhy. Pečeme při 200 °C.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
strouhání, pečení
Typ chodu:
dezert
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...