Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Jablkový koláč

Pokud máte hodně jablek a už vás nebaví tradiční štrúdl, je tento recept skvělá varianta. Koláč je křehký a díky jablkům krásně vláčný.
Příprava
15
minut
Vaření
30
minut
Ingredience
těsto
náplň
na potření
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
Do mísy si dáme všechny suroviny na těsto.
2. krok
Zpracujeme těsto.
3. krok
Těsto rozdělíme na dvě části a vyválíme dva stejné pláty. Jeden plát dáme na plech.
4. krok
Do mísy dáme oloupaná, nahrubo nastrouhaná jablka a ochutíme je cukrem, citronovou kůrou a skořicí. Případně přidáme více cukru podle kyselosti jablek.
5. krok
Jablky pokryjeme celou plochu těsta a přikryjeme druhým plátem. Vršek potřeme žloutkem. Můžeme vidličkou udělat ozdobné rýhy. Pečeme při 200 °C.
Načítám...
Způsob přípravy
  • strouhání
  • pečení
Typ chodu
  • dezert
Potřebné vybavení
  • mísa
  • váleček na těsto
  • struhadlo hrubé
  • pečící papír
Původ receptu
  • Česko
Kategorie / Podkategorie
Autor receptu
buellin
Sdílejte tento recept na Facebooku