Pracuji...
close

Domácí limonáda s meduňkou a mátou

výborné letní osvěžení, které nahradí obyčejnou limonádu z krámu. Můžete použít nejen citron, ale i pomeranč, limetku a podobné citrusy
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
obecně
1 litr voda
min 1 litr voda perlivá
1-2 kus citron
1 hrst meduňka
1 hrst máta
dle potřeby
Sdílejte recept
Postup
z dobře umytého citronu si oškrabeme kůru. Stačí z jednoho. Kůra nesmí obsahovat bílou část, která je hořká. Kůru si nakrájíme nadrobno
v hrnci si svaříme vodu s cukrem a citronovou kůrou (cca 20 minut). Pak necháme vychladnout
mezitím si můžeme nakrájet čerstvou meduňku a mátu. Pokud nemáte čerstvé bylinky, tak tam radši nic nedávejte
do džbánu nalijeme trochu vychlazeného sirupu a dolijeme perlivou vodu. Poměr nechám na Vás
dochutíme šťávou z citronu
přihodíme pár kostek ledu
a nakonec přisypeme bylinky, které můžeme lžící o stěnu džbánu trošku rozmělnit, aby pustily šťávu. Zamícháme a naléváme. Kdo nemá rád v limonádě kousky bylinek a citronové kůry, tak si ji nalije přes sítko. Podáváme s ledem
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření, míchání
Typ chodu:
nápoj
Vybavení kuchyně:
hrnec , džbán skleněný
Příležitost:
na osvěžení, grilování, dětská oslava
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...