Načítání...
close

Domácí limonáda s meduňkou a mátou

výborné letní osvěžení, které nahradí obyčejnou limonádu z krámu. Můžete použít nejen citron, ale i pomeranč, limetku a podobné citrusy
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 let
Ingredience
obecně
1 litr voda
min 1 litr voda perlivá
1-2 kus citron
1 hrst meduňka
1 hrst máta
dle potřeby
Sdílejte recept
Postup
z dobře umytého citronu si oškrabeme kůru. Stačí z jednoho. Kůra nesmí obsahovat bílou část, která je hořká. Kůru si nakrájíme nadrobno
v hrnci si svaříme vodu s cukrem a citronovou kůrou (cca 20 minut). Pak necháme vychladnout
mezitím si můžeme nakrájet čerstvou meduňku a mátu. Pokud nemáte čerstvé bylinky, tak tam radši nic nedávejte
do džbánu nalijeme trochu vychlazeného sirupu a dolijeme perlivou vodu. Poměr nechám na Vás
dochutíme šťávou z citronu
přihodíme pár kostek ledu
a nakonec přisypeme bylinky, které můžeme lžící o stěnu džbánu trošku rozmělnit, aby pustily šťávu. Zamícháme a naléváme. Kdo nemá rád v limonádě kousky bylinek a citronové kůry, tak si ji nalije přes sítko. Podáváme s ledem
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření, míchání
Typ chodu:
nápoj
Vybavení kuchyně:
hrnec , džbán skleněný
Příležitost:
na osvěžení, grilování, dětská oslava
Původ:
Česko