Pracuji...
close

Hovězí kližka na houbách

houbová sezóna je v plném proudu a proto přináším jeden výborný houbový recept pro milovníky hovězího a čerstvých hub
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 2 hodiny
Ingredience
obecně
600 mililitr vývar hovězí
2-3 hrst houby
3 stroužek česnek
1-2 kus cibule
min 1 špetka sůl
150 mililitr víno bílé
1/2 kus citron
na smažení
na zahuštění
Sdílejte recept
Postup
omyjeme a osušíme si hovězí kližku a nakrájíme ji na malé kousky
kližku si dáme do mísy, přisypeme k ní 2 lžíce hladké mouky, trošku soli a pepře a důkladně promícháme
v pánvi si rozpálíme 3 lžíce sádla
do pánve přihodíme kližku a s občasným mícháním důkladně osmažíme dohněda
při smažení by se měla odpařit veškerá voda
osmahlé maso vyndáme z pánve a dáme do mísy
do pánve do výpeků po mase dáme nakrájenou cibuli a osmahneme dohněda. K cibuli si přihodíme lžíci sádla
osmahlou cibuli zaprášíme moukou a důkladně rozmícháme
vznikne nám krásná jíška
k jíšce vrátíme zpět maso a přidáme sušené houby
zalijeme vývarem a pod pokličkou vaříme, dokud nám maso nezměkne (min. 1 hodina). Občas promícháme. Kdo chce, tak si do omáčky přilije trošku bílého vína a citronové šťávy
mezitím si nakrájíme čerstvé houby na menší kousky (a nebo kdo má jak rád)
když už máme maso skoro měkké, tak do pánve přihodíme čerstvé nakrájené houby
přidáme ještě nadrobno nakrájený česnek a zamícháme. Vaříme, dokud nám houby nezměknou. Nakonec omáčku dosolíme, dopepříme, popřípadě dozahustíme
nakrájíme si celerovou nať nadrobno
do hotové omáčky vmícháme celerovou nať (a nebo petrželovou nať), zamícháme a vypneme plotnu
jako přílohu doporučuji rýži a nebo těstoviny
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Vybavení kuchyně:
pánev wok , mísa
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...