Načítání...
X
„ nebojte se něco dobrého uvařit "
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Hovězí kližka na houbách | Recept

houbová sezóna je v plném proudu a proto přináším jeden výborný houbový recept pro milovníky hovězího a čerstvých hub
Autor receptu
Stáří receptu: 7 let
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 2 hodiny
Ingredience
obecně
600 mililitr vývar hovězí
2-3 hrst houby
3 stroužek česnek
1-2 kus cibule
min 1 špetka sůl
150 mililitr víno bílé
1/2 kus citron
na smažení
na zahuštění
Další informace
Pracnost: Recept zvládne každý
Způsob přípravy: smažení, vaření
Typ chodu: oběd, večeře
Vybavení kuchyně: pánev wok , mísa
Původ: Česko
Krok 1
omyjeme a osušíme si hovězí kližku a nakrájíme ji na malé kousky
Krok 2
kližku si dáme do mísy, přisypeme k ní 2 lžíce hladké mouky, trošku soli a pepře a důkladně promícháme
Krok 3
v pánvi si rozpálíme 3 lžíce sádla
Krok 4
do pánve přihodíme kližku a s občasným mícháním důkladně osmažíme dohněda
Krok 5
při smažení by se měla odpařit veškerá voda
Krok 6
osmahlé maso vyndáme z pánve a dáme do mísy
Krok 7
do pánve do výpeků po mase dáme nakrájenou cibuli a osmahneme dohněda. K cibuli si přihodíme lžíci sádla
Krok 8
osmahlou cibuli zaprášíme moukou a důkladně rozmícháme
Krok 9
vznikne nám krásná jíška
Krok 10
k jíšce vrátíme zpět maso a přidáme sušené houby
Krok 11
zalijeme vývarem a pod pokličkou vaříme, dokud nám maso nezměkne (min. 1 hodina). Občas promícháme. Kdo chce, tak si do omáčky přilije trošku bílého vína a citronové šťávy
Krok 12
mezitím si nakrájíme čerstvé houby na menší kousky (a nebo kdo má jak rád)
Krok 13
když už máme maso skoro měkké, tak do pánve přihodíme čerstvé nakrájené houby
Krok 14
přidáme ještě nadrobno nakrájený česnek a zamícháme. Vaříme, dokud nám houby nezměknou. Nakonec omáčku dosolíme, dopepříme, popřípadě dozahustíme
Krok 15
nakrájíme si celerovou nať nadrobno
Krok 16
do hotové omáčky vmícháme celerovou nať (a nebo petrželovou nať), zamícháme a vypneme plotnu
Krok 17
jako přílohu doporučuji rýži a nebo těstoviny