Načítání...
close

Hovězí kližka na houbách

houbová sezóna je v plném proudu a proto přináším jeden výborný houbový recept pro milovníky hovězího a čerstvých hub
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 2 hodiny
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 let
Ingredience
obecně
600 mililitr vývar hovězí
2-3 hrst houby
3 stroužek česnek
1-2 kus cibule
min 1 špetka sůl
150 mililitr víno bílé
1/2 kus citron
na smažení
na zahuštění
Sdílejte recept
Postup
omyjeme a osušíme si hovězí kližku a nakrájíme ji na malé kousky
kližku si dáme do mísy, přisypeme k ní 2 lžíce hladké mouky, trošku soli a pepře a důkladně promícháme
v pánvi si rozpálíme 3 lžíce sádla
do pánve přihodíme kližku a s občasným mícháním důkladně osmažíme dohněda
při smažení by se měla odpařit veškerá voda
osmahlé maso vyndáme z pánve a dáme do mísy
do pánve do výpeků po mase dáme nakrájenou cibuli a osmahneme dohněda. K cibuli si přihodíme lžíci sádla
osmahlou cibuli zaprášíme moukou a důkladně rozmícháme
vznikne nám krásná jíška
k jíšce vrátíme zpět maso a přidáme sušené houby
zalijeme vývarem a pod pokličkou vaříme, dokud nám maso nezměkne (min. 1 hodina). Občas promícháme. Kdo chce, tak si do omáčky přilije trošku bílého vína a citronové šťávy
mezitím si nakrájíme čerstvé houby na menší kousky (a nebo kdo má jak rád)
když už máme maso skoro měkké, tak do pánve přihodíme čerstvé nakrájené houby
přidáme ještě nadrobno nakrájený česnek a zamícháme. Vaříme, dokud nám houby nezměknou. Nakonec omáčku dosolíme, dopepříme, popřípadě dozahustíme
nakrájíme si celerovou nať nadrobno
do hotové omáčky vmícháme celerovou nať (a nebo petrželovou nať), zamícháme a vypneme plotnu
jako přílohu doporučuji rýži a nebo těstoviny
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Vybavení kuchyně:
pánev wok , mísa
Původ:
Česko