Uvař si sám

... nebojte se něco dobrého uvařit

Hovězí kližka na houbách

„houbová sezóna je v plném proudu a proto přináším jeden výborný houbový recept pro milovníky hovězího a čerstvých hub“
Příprava
25
minut
Vaření
120
minut
Ingredience
obecně
na smažení
na zahuštění
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
omyjeme a osušíme si hovězí kližku a nakrájíme ji na malé kousky
2. krok
kližku si dáme do mísy, přisypeme k ní 2 lžíce hladké mouky, trošku soli a pepře a důkladně promícháme
3. krok
v pánvi si rozpálíme 3 lžíce sádla
4. krok
do pánve přihodíme kližku a s občasným mícháním důkladně osmažíme dohněda
5. krok
při smažení by se měla odpařit veškerá voda
6. krok
osmahlé maso vyndáme z pánve a dáme do mísy
7. krok
do pánve do výpeků po mase dáme nakrájenou cibuli a osmahneme dohněda. K cibuli si přihodíme lžíci sádla
8. krok
osmahlou cibuli zaprášíme moukou a důkladně rozmícháme
9. krok
vznikne nám krásná jíška
10. krok
k jíšce vrátíme zpět maso a přidáme sušené houby
11. krok
zalijeme vývarem a pod pokličkou vaříme, dokud nám maso nezměkne (min. 1 hodina). Občas promícháme. Kdo chce, tak si do omáčky přilije trošku bílého vína a citronové šťávy
12. krok
mezitím si nakrájíme čerstvé houby na menší kousky (a nebo kdo má jak rád)
13. krok
když už máme maso skoro měkké, tak do pánve přihodíme čerstvé nakrájené houby
14. krok
přidáme ještě nadrobno nakrájený česnek a zamícháme. Vaříme, dokud nám houby nezměknou. Nakonec omáčku dosolíme, dopepříme, popřípadě dozahustíme
15. krok
nakrájíme si celerovou nať nadrobno
16. krok
do hotové omáčky vmícháme celerovou nať (a nebo petrželovou nať), zamícháme a vypneme plotnu
17. krok
jako přílohu doporučuji rýži a nebo těstoviny
Způsob přípravy
  • smažení
  • vaření
Typ chodu
  • oběd
  • večeře
Potřebné vybavení
  • pánev wok
  • mísa
Původ receptu
  • Česko
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku