Pracuji...
close

Tiramisu

Tento známý italský dezert nedá téměř žádnou práci!
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
40 mililitr amaretto
0,4 litr káva
2 balíček piškoty
500 gram mascarpone
1 kelímek smetana 33%
Sdílejte recept
Postup
Nejprve si vyšleháme smetanu.
V další míse vyšleháme mascarpone s moučkovým cukrem a pak k němu ručně přimícháme našlehanou smetanu.
Do misky si připravíme silnou kávu, do které přilijeme amaretto.
Na dno mísy si rozložíme cukrářské piškoty. Každý piškot polijeme 1 lžící kávy.
Na namočené piškoty rozetřeme polovinu krému a postup ještě jednou zopakujeme.
Takže znovu poskládáme piškoty, polijeme kávou a rozetřeme zbytek krému.
Na závěr dezert posypeme přes sítko kakaem a necháme ho uležet v lednici.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
šlehání, míchání
Typ chodu:
dezert
Vybavení kuchyně:
mísa malá , mísa velká
Původ:
Itálie
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...