Pracuji...
close

Kuřecí steak s pikantní směsí z čerstvých fazolek

další z řady mých výmyslů :-) Fazolky jsem sehnal na jednom trhu ve Strakonicích a jelikož byly čerstvé, tak jsem jim nemohl odolat. Normálně je čerstvé moc nevidím ke koupi. Většinou kupuji mražené. Tento recept má za základ rajčatovou omáčku a pokud máte rádi pikantní jídla, tak si přidejte trošku chilli. Jako přílohu bych doporučoval bramborové krokety
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Ingredience
na posypání
1 hrst bazalka
podle chuti
200 mililitr víno červené
1/2 lžička chilli
na smažení
Sdílejte recept
Postup
očistíme si mrkev a nakrájíme na malé kousky
v pánvi si rozpálíme na střední teplotu sádlo
k sádlu přihodíme mrkev a smažíme, dokud nám nezačne hnědnou (karamelizovat)
červenou cibuli si nakrájíme na menší kousky (samozřejmě můžete použít i klasickou cibuli)
cibuli přihodíme k trošku nahnědlé mrkvi a s občasným mícháním smažíme, dokud nám cibule nezačne chytat hnědou barvu (mrkev smažíme déle, jelikož nám déle karamelizuje)
nakrájíme si rajčata a přihodíme do pánve. Za občasného míchání smažíme alespoň 5 minut. Rajčata samozřejmě zbavíme bubáka, neboli zbytek po stopce. Kdo chce, tak si rajčata spaří a oloupe slupku
přilijeme do pánve protlak, zamícháme a s občasným mícháním smažíme cca 5 minut
zalijeme vývarem, opepříme, zamícháme. V této fázi můžete také přidat červené víno
přikryjeme pánev pokličkou a dusíme, dokud nám nezměknou rajčata
mezitím si nakrájíme omyté a stopek zbavené fazolky
fazolky přidáme do pánve, zamícháme a pod pokličkou dusíme doměkka
mezitím si připravíme kuřecí prsa. Prsa omyjeme, osušíme, NEKRÁJÍME NA MENŠÍ PLÁTKY, dobře osolíme a opepříme
rozpálíme si menší pánev, vlijeme lžíci oleje a přidáme kuřecí prsa. Smažíme z jedné strany, dokud nebude půlka masa bílá od spoda
maso otočíme a smažíme stejně dlouhou dobu jako první stranu (cca 5 minut). Osmahlé maso dáme stranou a necháme odpočinout. Do masa nesmíte ničím píchat, jinak Vám vyteče šťáva a maso bude suché
nakrájíme si řapíkatý celer na půlkolečka
celer přidáme k fazolkám až budou měknout a chvilku podusíme. Já mám rád, když potom celer ještě trošku křupe, ale záleží na Vás, jak dlouho ho budete dusit
nakonec si rozmáčkneme česnek a nakrájíme ho nadrobno
česnek přidáme do pánve, když máme změklý celer, zamícháme a už jenom chvilku povaříme bez pokličky
pokud Vám přijde, že máte v pánvi moc tekutiny, tak ji nechte trošku odvařit. Maso podáváme položené na zeleninové směsi a posypané bazalkou
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, dušení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...