Uvař si sám

... nebojte se něco dobrého uvařit

Kuřecí steak s pikantní směsí z čerstvých fazolek

„další z řady mých výmyslů :-) Fazolky jsem sehnal na jednom trhu ve Strakonicích a jelikož byly čerstvé, tak jsem jim nemohl odolat. Normálně je čerstvé moc nevidím ke koupi. Většinou kupuji mražené. Tento recept má za základ rajčatovou omáčku a pokud máte rádi pikantní jídla, tak si přidejte trošku chilli. Jako přílohu bych doporučoval bramborové krokety“
Příprava
15
minut
Vaření
50
minut
Ingredience
obecně
na posypání
podle chuti
na smažení
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
očistíme si mrkev a nakrájíme na malé kousky
2. krok
v pánvi si rozpálíme na střední teplotu sádlo
3. krok
k sádlu přihodíme mrkev a smažíme, dokud nám nezačne hnědnou (karamelizovat)
4. krok
červenou cibuli si nakrájíme na menší kousky (samozřejmě můžete použít i klasickou cibuli)
5. krok
cibuli přihodíme k trošku nahnědlé mrkvi a s občasným mícháním smažíme, dokud nám cibule nezačne chytat hnědou barvu (mrkev smažíme déle, jelikož nám déle karamelizuje)
6. krok
nakrájíme si rajčata a přihodíme do pánve. Za občasného míchání smažíme alespoň 5 minut. Rajčata samozřejmě zbavíme bubáka, neboli zbytek po stopce. Kdo chce, tak si rajčata spaří a oloupe slupku
7. krok
přilijeme do pánve protlak, zamícháme a s občasným mícháním smažíme cca 5 minut
8. krok
zalijeme vývarem, opepříme, zamícháme. V této fázi můžete také přidat červené víno
9. krok
přikryjeme pánev pokličkou a dusíme, dokud nám nezměknou rajčata
10. krok
mezitím si nakrájíme omyté a stopek zbavené fazolky
11. krok
fazolky přidáme do pánve, zamícháme a pod pokličkou dusíme doměkka
12. krok
mezitím si připravíme kuřecí prsa. Prsa omyjeme, osušíme, NEKRÁJÍME NA MENŠÍ PLÁTKY, dobře osolíme a opepříme
13. krok
rozpálíme si menší pánev, vlijeme lžíci oleje a přidáme kuřecí prsa. Smažíme z jedné strany, dokud nebude půlka masa bílá od spoda
14. krok
maso otočíme a smažíme stejně dlouhou dobu jako první stranu (cca 5 minut). Osmahlé maso dáme stranou a necháme odpočinout. Do masa nesmíte ničím píchat, jinak Vám vyteče šťáva a maso bude suché
15. krok
nakrájíme si řapíkatý celer na půlkolečka
16. krok
celer přidáme k fazolkám až budou měknout a chvilku podusíme. Já mám rád, když potom celer ještě trošku křupe, ale záleží na Vás, jak dlouho ho budete dusit
17. krok
nakonec si rozmáčkneme česnek a nakrájíme ho nadrobno
18. krok
česnek přidáme do pánve, když máme změklý celer, zamícháme a už jenom chvilku povaříme bez pokličky
19. krok
pokud Vám přijde, že máte v pánvi moc tekutiny, tak ji nechte trošku odvařit. Maso podáváme položené na zeleninové směsi a posypané bazalkou
Způsob přípravy
  • smažení
  • dušení
Typ chodu
  • oběd
  • večeře
Potřebné vybavení
  • mlýnek na pepř
  • pánev wok
  • pánev malá
  • mísa velká
Původ receptu
  • Česko
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku