Pracuji...
close

Mexická tortilla s kuřecí kari směsí

velmi jednoduchý recept pro milovníky kari a masových směsí. Tento recept je vhodný, pokud čekáte velkou návštěvu a nechce se Vám nic vymejšlet. Prostě smícháte v míse pár ingrediencí, necháte přes noc v lednici a druhej den šup na pánev a máte hotovo. Masová směs je vhodná i třeba k těstovinám či rýži
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 1 hodina 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
1 lžíce kari
1 kus vejce
1/2 kus pórek
1/2 kus cuketa
2 lžíce solamyl
min 1 špetka sůl
náplň
min 1 list ledový salát
příloha
min 2 kus tortila
na smažení
1 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
nejprve si omyjeme kuřecí prsa a nakrájíme si je na malé kousky. Vhodíme do mísy
nakrájíme si pórek nejdříve podélně na půl a pak po celé délce nakrájíme nadrobno. Vhodíme do mísy k masu. Před krájením sejměte vrchní vrstvu pórku.
zbavíme papriku jadérek a nakrájíme ji na malé kousky. Přidáme do mísy
cuketu nakrájíme na malé kousky i se slupkou a vhodíme do mísy k ostatní zelenině a masu (cuketa není na fotce ingrediencí)
do mísy vyklepneme vejce
přidáme sojovou omáčku
do mísy přisypeme kari, solamyl, osolíme, opepříme
nakonec přilijeme olej
vše důkladně zamícháme a necháme minimálně hodinu odležet (nejlépe však přes noc)
rozpálíme si pánev a vhodíme máslo (použil jsem pánev wok)
do pánve vlijeme námi připravenou směs a lehce promícháme
za občasného promíchnutí smažíme dokud není maso hotové a zelenina měkká (20-30 minut)
na talíř si připravíme nahřátou tortillu a položíme na ní list ledového salátu
na list přilijeme trošku masové směsi
zabalíme tortillu a jdeme si užívat
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, nakládání, plnění
Typ chodu:
oběd, večeře
Vybavení kuchyně:
mísa velká , pánev velká
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...