Pracuji...
close

Mexická tortilla s kuřecí kari směsí

velmi jednoduchý recept pro milovníky kari a masových směsí. Tento recept je vhodný, pokud čekáte velkou návštěvu a nechce se Vám nic vymejšlet. Prostě smícháte v míse pár ingrediencí, necháte přes noc v lednici a druhej den šup na pánev a máte hotovo. Masová směs je vhodná i třeba k těstovinám či rýži
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 1 hodina 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
1 lžíce kari
1 kus vejce
1/2 kus pórek
1/2 kus cuketa
2 lžíce solamyl
min 1 špetka sůl
náplň
min 1 list ledový salát
příloha
min 2 kus tortila
na smažení
1 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
nejprve si omyjeme kuřecí prsa a nakrájíme si je na malé kousky. Vhodíme do mísy
nakrájíme si pórek nejdříve podélně na půl a pak po celé délce nakrájíme nadrobno. Vhodíme do mísy k masu. Před krájením sejměte vrchní vrstvu pórku.
zbavíme papriku jadérek a nakrájíme ji na malé kousky. Přidáme do mísy
cuketu nakrájíme na malé kousky i se slupkou a vhodíme do mísy k ostatní zelenině a masu (cuketa není na fotce ingrediencí)
do mísy vyklepneme vejce
přidáme sojovou omáčku
do mísy přisypeme kari, solamyl, osolíme, opepříme
nakonec přilijeme olej
vše důkladně zamícháme a necháme minimálně hodinu odležet (nejlépe však přes noc)
rozpálíme si pánev a vhodíme máslo (použil jsem pánev wok)
do pánve vlijeme námi připravenou směs a lehce promícháme
za občasného promíchnutí smažíme dokud není maso hotové a zelenina měkká (20-30 minut)
na talíř si připravíme nahřátou tortillu a položíme na ní list ledového salátu
na list přilijeme trošku masové směsi
zabalíme tortillu a jdeme si užívat
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, nakládání, plnění
Typ chodu:
oběd, večeře
Vybavení kuchyně:
mísa velká , pánev velká
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Pekli jste kuře? A nesnědli jste ho? Tak tady máte inspiraci na zužitkování masa. Pokud není kuře ex...
Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporuču...
Tento hambáč mám spojený s dětstvím, když jsem jezdil za babičkou a dědou do Berouna. Na náměstí tam...
Jeden z mých oblíbených receptů. Je to rychlé, čerstvé a zatraceně dobré. Budete pořád chodit kolem ...
Na maso, které se peče dlouho, je vždycky dobré si počkat. Výpečky jsou skvělé klidně i samotné k pi...
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.