Pracuji...
close

Kakaové palačinky s tvarohem

pokud už Vás nebaví dělat obyčejné palačinky, zkuste tyto kakaové, které velmi hezky vypadají a skvěle chutnají po kakau. Náplň jsem zvolil tvarohovou, ale nějaká výborná marmeláda určitě splní svůj účel také. Ozdoba v podobě slupky z broskve je taková třešnička na dortu, ale i bez toho se palačinky obejdou :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Ingredience
těsto
min 3 lžíce kakao na vaření
náplň
2 lžíce rum
1/2 kus citron
min 1 lžíce cukr vanilkový
na smažení
100 gram máslo
na ozdobu
1 kus broskve
Sdílejte recept
Postup
nejprve si připravíme základní těsto na palačinky, jehož recept naleznete v záložce +Recepty
do základního palačinkového těsta nasypeme kakao. Čím víc dáte, tím víc bude těsto tmavé a kakaové
pomocí metly těsto důkladně promícháme
připravíme si pánev s nepřilnavým povrchem (já použil keramickou). Rozpálíme ji na střední teplotu (spíše menší) a vhodíme na ní kousek másla (tak lžíci). Před smažením každé palačinky by mělo být v pánvi trošku rozpuštěného másla
do pánve nalijeme naběračkou těsto. Nalijte tolik, aby těsto bylo po celé ploše pánve. Smažíme z každé strany 3-5 minut. Záleží na teplotě. Já obracím palačinku, když její horní povrch je takový hladký, že nelepí na dotek
mezitím si můžeme připravit tvarohovou náplň. V míse smíchejte tvaroh, rum, citronovou šťávu, trošku žluté citronové kůry a vanilkový cukr. Vše dle chuti. Důkladně zamíchejte a dle chuti dochuťte
hotové palačinky si dávejte na sebe na větší talíř
do tvarohové náplně si můžete nakrájet na kostičky trošku broskve
palačinky plníme tvarohovou náplní, zabalíme, z broskve ukrojíme pásky slupky a konce palačinky omotáme dokola (je to jenom na ozdobu, nemusí být). Nakonec palačinky posypeme moučkový cukrem
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, míchání
Typ chodu:
dezert, večeře
Příležitost:
dětská oslava
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...