Pracuji...
close

Zastřené vejce s česnekovou bagetou

Již dlouho se chystám na zastřené vejce a konečně mě to vyšlo. Skvěle to vypadá, skvěle to chutná a příprava je velmi rychlá a jednoduchá. Tímto jídlem určitě zaujmete Vaší návštěvu. I když to nevypadá, tak jedna porce je velmi sytá. Doporučuji dělat pouze z čerstvých vajec
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Ingredience
obecně
1 kus bageta
2 kus vejce
1 hrst bazalka
1 stroužek česnek
1-2 lžíce olej olivový
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
nalijeme si do hrnce vodu a přivádíme k varu. Nalijte vodu až po okraj
bagetu si nakrájíme na trošku šikmé kolečka
do menší misky si vyklepneme jedno vejce
až nám začne voda lehce vařit, tak ve vodě pomocí vařečky uděláme jakoby vír kolem dokola (roztočíme vodu)
do středu hrnce opatrně do točící se vody nalijeme vejce z misky
točící voda nám udrží vejce pohromadě. Vařte cca 3 minuty. Voda nesmí moc vařit, nesmí tam být moc bublinek, jinak nám to vejce rozbije
na pánvi si na trošce olivového oleje osmažíme nakrájené bagety. Oloupeme a rozřízneme si česnek a pořádně s ním bagety pomažeme
pomocí naběračky pěnovačky opatrně vyndáme vejce z vody
vejce položíme na bagety
lehce vejce prořízneme, aby žloutek vytekl na bagety. Osolíme, opepříme
posypeme nasekanou bazalkou a nebo nějakou jinou bylinkou a máme hotovo
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
snídaně
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...