Načítání...
close

Rozmačkané jahody se šlehačkou

výborná letní studená svačinka, kterou možná znáte pod názvy jako je merenda či kahoda. Doporučuji připravovat pouze z čerstvých jahod a víceprocentní smetany. Pokud si k tomu vezmete rohlík, tak máte velmi sytou letní večeři. Omlouvám se za kvalitu fotek, ale recept je focen mobilem
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 3 minuty
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 let
Ingredience
obecně
600 gram jahody
min 1 lžíce cukr moučka
podle chuti
Sdílejte recept
Postup
jahody omyjeme, odstopkujeme a dáme do větší mísy. Pomocí šťouchadla jahody rozmačkáme
přilijeme smetanu
pokud toho chcete mít víc, tak si směs rozřeďte mlékem
nakonec přidejte cukr dle chuti a důkladně zamíchejte
doporučená příloha je čerstvý rohlík
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
mačkání, míchání
Typ chodu:
svačina, dezert
Původ:
Česko