Pracuji...
close

Rozmačkané jahody se šlehačkou

výborná letní studená svačinka, kterou možná znáte pod názvy jako je merenda či kahoda. Doporučuji připravovat pouze z čerstvých jahod a víceprocentní smetany. Pokud si k tomu vezmete rohlík, tak máte velmi sytou letní večeři. Omlouvám se za kvalitu fotek, ale recept je focen mobilem
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 3 minuty
Ingredience
obecně
600 gram jahody
min 1 lžíce cukr moučka
podle chuti
Sdílejte recept
Postup
jahody omyjeme, odstopkujeme a dáme do větší mísy. Pomocí šťouchadla jahody rozmačkáme
přilijeme smetanu
pokud toho chcete mít víc, tak si směs rozřeďte mlékem
nakonec přidejte cukr dle chuti a důkladně zamíchejte
doporučená příloha je čerstvý rohlík
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
mačkání, míchání
Typ chodu:
svačina, dezert
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...