X

Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Rozmačkané jahody se šlehačkou
Popis receptu
výborná letní studená svačinka, kterou možná znáte pod názvy jako je merenda či kahoda. Doporučuji připravovat pouze z čerstvých jahod a víceprocentní smetany. Pokud si k tomu vezmete rohlík, tak máte velmi sytou letní večeři. Omlouvám se za kvalitu fotek, ale recept je focen mobilem
Příprava 10 minut
Vaření 3 minuty
Ingredience
Ingredience
obecně
cukr moučka min 1 lžíce
jahody 600 g
smetana 33% 1 hrnek
podle chuti
mléko polotučné 1 hrnek
Postup
1. jahody omyjeme, odstopkujeme a dáme do větší mísy. Pomocí šťouchadla jahody rozmačkáme
2. přilijeme smetanu
3. pokud toho chcete mít víc, tak si směs rozřeďte mlékem
4. nakonec přidejte cukr dle chuti a důkladně zamíchejte
5. doporučená příloha je čerstvý rohlík
Komentáře
Fotky od ostatních kuchařů
Návštěva
Načítání...
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit budu :-)
Facebook