Uvař si sám

... nebojte se něco dobrého uvařit

Rozmačkané jahody se šlehačkou

„výborná letní studená svačinka, kterou možná znáte pod názvy jako je merenda či kahoda. Doporučuji připravovat pouze z čerstvých jahod a víceprocentní smetany. Pokud si k tomu vezmete rohlík, tak máte velmi sytou letní večeři. Omlouvám se za kvalitu fotek, ale recept je focen mobilem“
Příprava
10
minut
Vaření
3
minuty
Ingredience
obecně
podle chuti
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
jahody omyjeme, odstopkujeme a dáme do větší mísy. Pomocí šťouchadla jahody rozmačkáme
2. krok
přilijeme smetanu
3. krok
pokud toho chcete mít víc, tak si směs rozřeďte mlékem
4. krok
nakonec přidejte cukr dle chuti a důkladně zamíchejte
5. krok
doporučená příloha je čerstvý rohlík
Způsob přípravy
  • mačkání
  • míchání
Typ chodu
  • svačina
  • dezert
Potřebné vybavení
  • mísa velká
  • šťouchadlo na brambory
Původ receptu
  • Česko
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku