Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Rozmačkané jahody se šlehačkou

Popis receptu
výborná letní studená svačinka, kterou možná znáte pod názvy jako je merenda či kahoda. Doporučuji připravovat pouze z čerstvých jahod a víceprocentní smetany. Pokud si k tomu vezmete rohlík, tak máte velmi sytou letní večeři. Omlouvám se za kvalitu fotek, ale recept je focen mobilem
Příprava
10
minut
Vaření
3
minuty
  • Způsob přípravy: mačkání, míchání,
  • Typ chodu: svačina, dezert,
  • Potřebné vybavení: mísa velká, šťouchadlo na brambory,
  • Původ receptu: Česko,
Načítám...
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku
Ingredience a postup
Ingredience
obecně
cukr moučka min 1 lžíce
jahody 600 g
smetana 33% 1 hrnek
podle chuti
mléko polotučné 1 hrnek
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
jahody omyjeme, odstopkujeme a dáme do větší mísy. Pomocí šťouchadla jahody rozmačkáme
2. krok
přilijeme smetanu
3. krok
pokud toho chcete mít víc, tak si směs rozřeďte mlékem
4. krok
nakonec přidejte cukr dle chuti a důkladně zamíchejte
5. krok
doporučená příloha je čerstvý rohlík