Pracuji...
close

Asijská smažená rýže se zeleninou

tento recept nabízí velmi zajímavé vůně a rozmanité chutě. Badyán, skořice a hřebíček dodají jídlu nezaměnitelné aroma. Použití mícháných vajíček mi přislo trošku divné, ale ve výsledné chuti to sehraje skvělou roli :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Ingredience
na smažení
2 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
nejprve si uvaříme rýži. Připravíme si hrnec, rozpálíme ho na nižší teplotu a dáme do něj rozpustit máslo
k máslu přisypeme rýži, zamícháme a dvě minutky smažíme (s občasným mícháním)
rýži zalijeme vodou (hladina vody by měla být zhruba 2 centimetry na rýži). Osolíme, zamícháme a přivedeme k varu
pod pokličkou uvaříme doměkka. Občas promícháme
po uvaření rýži sundáme z plotny, odkryjeme a lehce mícháme, dokud nepřestane z hrnce stoupat pára (jinak by se nám vespod hrnce rýže rozvařila)
nyní si připravíme koření. Nameleme a nebo nadrtíme si badyán a hřebíček. Přisypeme kurkumu a skořici a zamícháme. Vznikne nám velmi zajímavé koření, které se podobá čínskému koření
rozpálíme si pánev wok a na oleji si v ní usmažíme mícháné vajíčka. Lehce osolíme
vajíčka vyndáme z pánve na talíř a necháme na později
do pánve po vajíčkách (pánev neumýváme) nalijeme trošku oleje a přidáme na kousíčky nakrájenou mrkev. Smažíme pět minut
mezitím si můžeme nakrájet cuketu a cibuli (pokud nemáte červenou cibuli, tak použijte klasickou žlutou nebo bílou)
cuketu a cibuli přihodíme do pánve a s občasným mícháním smažíme dalších pět minut
přisypeme nakrájený česnek a koření, které jsme si namleli a smíchali, dále přisypeme trošku soli a pepře a zamícháme
přisypeme hrášek a kukuřici a zamícháme
přilijeme ocet, zamícháme a necháme dvě minutky smažit
přidáme uvařenou rýži a důkladně zamícháme
přilijeme sojovou omáčku a lehce zamícháme. Nyní rýži s občasným mícháním osmažíme
nakonec přisypeme mícháná vajíčka, zamícháme, dosolíme, dopepříme
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, krájení
Typ chodu:
oběd, večeře
Vybavení kuchyně:
pánev wok , hrnec
Původ:
Česko, Čína
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.