Pracuji...
close

Asijská smažená rýže se zeleninou

tento recept nabízí velmi zajímavé vůně a rozmanité chutě. Badyán, skořice a hřebíček dodají jídlu nezaměnitelné aroma. Použití mícháných vajíček mi přislo trošku divné, ale ve výsledné chuti to sehraje skvělou roli :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Ingredience
na smažení
2 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
nejprve si uvaříme rýži. Připravíme si hrnec, rozpálíme ho na nižší teplotu a dáme do něj rozpustit máslo
k máslu přisypeme rýži, zamícháme a dvě minutky smažíme (s občasným mícháním)
rýži zalijeme vodou (hladina vody by měla být zhruba 2 centimetry na rýži). Osolíme, zamícháme a přivedeme k varu
pod pokličkou uvaříme doměkka. Občas promícháme
po uvaření rýži sundáme z plotny, odkryjeme a lehce mícháme, dokud nepřestane z hrnce stoupat pára (jinak by se nám vespod hrnce rýže rozvařila)
nyní si připravíme koření. Nameleme a nebo nadrtíme si badyán a hřebíček. Přisypeme kurkumu a skořici a zamícháme. Vznikne nám velmi zajímavé koření, které se podobá čínskému koření
rozpálíme si pánev wok a na oleji si v ní usmažíme mícháné vajíčka. Lehce osolíme
vajíčka vyndáme z pánve na talíř a necháme na později
do pánve po vajíčkách (pánev neumýváme) nalijeme trošku oleje a přidáme na kousíčky nakrájenou mrkev. Smažíme pět minut
mezitím si můžeme nakrájet cuketu a cibuli (pokud nemáte červenou cibuli, tak použijte klasickou žlutou nebo bílou)
cuketu a cibuli přihodíme do pánve a s občasným mícháním smažíme dalších pět minut
přisypeme nakrájený česnek a koření, které jsme si namleli a smíchali, dále přisypeme trošku soli a pepře a zamícháme
přisypeme hrášek a kukuřici a zamícháme
přilijeme ocet, zamícháme a necháme dvě minutky smažit
přidáme uvařenou rýži a důkladně zamícháme
přilijeme sojovou omáčku a lehce zamícháme. Nyní rýži s občasným mícháním osmažíme
nakonec přisypeme mícháná vajíčka, zamícháme, dosolíme, dopepříme
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, krájení
Typ chodu:
oběd, večeře
Vybavení kuchyně:
pánev wok , hrnec
Původ:
Česko, Čína
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.
Vynikající recept z jednoho hrnce, který je rychlý a hrozně dobrý. V létě lze použít sezónní zelenin...
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...
Děti ocení doma upečené brumíky. Víte, co v nich je, nic zbytečného navíc. Je to ideální svačinka, a...
Výtečné pohoštění, které každý ocení. S kynutým těstem se snadno pracuje.