Pracuji...
close

Vaječná omeleta se sýrem

už jako malej jsem dělával vaječnou omeletu, prostě rozklepl vejce, rozkvedlal, hodil na pánev a usmažil do bezvědomí. Ale ono to jde i trošku jinak, lépe a chutněji :-) Pokud se tento recept naučíte (a hlavně postup přípravy), tak s tím určitě ohromíte okolí. Ranní vydatná snídaně může vypadat lákavě a i tak chutnat
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Ingredience
obecně
3 kus vejce
100 gram sýr gouda
1 lžíce pažitka
2 lžíce voda
min 1 špetka sůl
podle chuti
1 lžíce bazalka
na smažení
2-3 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
u tohoto receptu je důležite mít všechno připravené dopředu, jelikož je třeba pracovat rychle. Vyklepneme si do mísy vejce a přilijeme trošku vody, aby nebyla omeleta suchá
vejce osolíme, opepříme a rozkvedláme vidličkou
dále si nakrájíme sýr na kostičky
nakrájíme si pažitku na menší kousky. Pro chuť jsem si přidal i čerstvou bazalku
na menší pánev si na střední teplotu dáme rozehřát máslo. Nebojte se použít více másla, alespoň se Vám omeleta nebude připékat
do pánve přilijeme vaječnou směs
nyní je důležité, aby se vejce propekly. Necháme proto chvilku vejce, které jsou vespod, zatáhnout. Potom vezmeme obracečku a lehce od kraje stáhneme vejce ke středu. Pánev lehce nakloníme a necháme stéci tekuté vejce ze shora omelety na povrch pánve. Takhle pokračujeme, dokud se omeleta celá nezatáhne a vejce nepropečou
omeletu posypeme sýrem a bylinkami a chvilku ohřejeme. Pořád si hlídejte, aby se Vám omeleta zespoda nepřipékala. Kdyžtak můžete přihodit ještě trošku másla
teď přijde ta skvělá věc. Stáhneme pánev z plotny a začneme rolovat omeletu. Připravíme si talíř a obracečku na omelety. Lehce si nakloníme pánev nad talíř a obracečkou začneme podpichovat omeletu a rolovat ji. Nakonec ji srolovanou vyklopíme na talíř
necháme omeletu chvilku odpočinout, aby se nám uvnitř roztekl sýr
při podávání omeletu rozkrojíme na půl. Doporučenou přílohou je chleba
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení
Typ chodu:
snídaně
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...