Pracuji...
close

Vaječná omeleta se sýrem

už jako malej jsem dělával vaječnou omeletu, prostě rozklepl vejce, rozkvedlal, hodil na pánev a usmažil do bezvědomí. Ale ono to jde i trošku jinak, lépe a chutněji :-) Pokud se tento recept naučíte (a hlavně postup přípravy), tak s tím určitě ohromíte okolí. Ranní vydatná snídaně může vypadat lákavě a i tak chutnat
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Ingredience
obecně
3 kus vejce
100 gram sýr gouda
1 lžíce pažitka
2 lžíce voda
min 1 špetka sůl
podle chuti
1 lžíce bazalka
na smažení
2-3 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
u tohoto receptu je důležite mít všechno připravené dopředu, jelikož je třeba pracovat rychle. Vyklepneme si do mísy vejce a přilijeme trošku vody, aby nebyla omeleta suchá
vejce osolíme, opepříme a rozkvedláme vidličkou
dále si nakrájíme sýr na kostičky
nakrájíme si pažitku na menší kousky. Pro chuť jsem si přidal i čerstvou bazalku
na menší pánev si na střední teplotu dáme rozehřát máslo. Nebojte se použít více másla, alespoň se Vám omeleta nebude připékat
do pánve přilijeme vaječnou směs
nyní je důležité, aby se vejce propekly. Necháme proto chvilku vejce, které jsou vespod, zatáhnout. Potom vezmeme obracečku a lehce od kraje stáhneme vejce ke středu. Pánev lehce nakloníme a necháme stéci tekuté vejce ze shora omelety na povrch pánve. Takhle pokračujeme, dokud se omeleta celá nezatáhne a vejce nepropečou
omeletu posypeme sýrem a bylinkami a chvilku ohřejeme. Pořád si hlídejte, aby se Vám omeleta zespoda nepřipékala. Kdyžtak můžete přihodit ještě trošku másla
teď přijde ta skvělá věc. Stáhneme pánev z plotny a začneme rolovat omeletu. Připravíme si talíř a obracečku na omelety. Lehce si nakloníme pánev nad talíř a obracečkou začneme podpichovat omeletu a rolovat ji. Nakonec ji srolovanou vyklopíme na talíř
necháme omeletu chvilku odpočinout, aby se nám uvnitř roztekl sýr
při podávání omeletu rozkrojíme na půl. Doporučenou přílohou je chleba
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení
Typ chodu:
snídaně
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Miluju tuhle kombinaci. Je to takovej ten recept, kde pořád chodíte kolem zapékací mísy a uždibujete...
Dělal jsem poprvé a nedělal jsem naposled. Dětem moc chutnalo, až jsem jim to musel brát od huby :-)
Nadýchaná rychlá buchta, do které lze použít mimo třešní i jiné ovoce (jahody, borůvky...).
Pokud na zahrádce pěstujete základní suroviny jako je mrkev, celer, paprika, a pod., tak tento recep...
Asi už si bulky na hambáče kupovat nebudu :-)
Relativně rychlý a jednoduchý recept na skvělé kari. Ke sladkému kari doporučuji indický chléb naan.
Pekli jste kuře? A nesnědli jste ho? Tak tady máte inspiraci na zužitkování masa. Pokud není kuře ex...
Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporuču...