Pracuji...
close

Plněné žampiony osmahlou cibulkou a uzeným

velmi jednoduchý recept, kterým můžete zaujmout Vaší návštěvu. Pro tento recept vybírejte větší žampiony a určitě i čerstvé suroviny. Nešetřete na sýru. Na eidam třicítku zapomeňte :-) Jako bylinku jsem použil libeček, ale záleží na Vaší chuti. Hlavně to chce něco čerstvého a nééé sušeného. Doporučená příloha je bramborová kaše a nebo brambory/hranolky s tatarkou
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Ingredience
obecně
1-2 kus cibule
3 stroužek česnek
200 gram sýr gouda
1 hrst libeček
min 1 špetka sůl
na vymazání
1 lžíce máslo
na smažení
3 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
nejprve si připravíme náplň do žampionů. Žampiony si důkladně omyjeme a opatrně z nich oddělíme nohy, které budeme přidávat do náplně
nakrájíme si cibuli na jemno, v pánvi rozpálíme máslo na střední teplotu a cibuli přihodíme. Zamícháme a smažíme lehce dohněda
nakrájíme si uzené na malé kostičky
uzené přihodíme k osmahlé cibulce, zamícháme a smažíme cca 3 minuty
mezitím si nakrájíme nohy od žampionů. Já jsem jich použil cca 8. Krájet všechny se mi zdálo moc, ale záleží na Vás
žampiony přihodíme ke směsi v pánvi, osolíme, opepříme, zamícháme a smažíme, dokud žampiony nezměknou
oloupeme a nakrájíme si na jemno česnek. Přihodíme do pánve ke změklým žampionům, zamícháme a 2 minutky osmahneme
nakonec přidáme do pánve nakrájený čerstvý libeček, zamícháme, dosolíme, dopepříme a stáhneme z plotny
zapneme si troubu na 180°. Vymažeme si pekáč máslem
do pekáče vyskládáme žampiony, kloboučkem dolu (logicky :-) )
vnitřek každého žampionu naplníme směsí (už teď to vypadá krásně)
nastrouháme si na hrubém struhadle goudu a každý žampion s ní posypeme
pečeme v troubě, dokud nebudou žampiony měkké (cca 20 minut)
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Houby / Žampiony
Způsob přípravy:
smažení, pečení, krájení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...