Načítání...
close

Plněné žampiony osmahlou cibulkou a uzeným

velmi jednoduchý recept, kterým můžete zaujmout Vaší návštěvu. Pro tento recept vybírejte větší žampiony a určitě i čerstvé suroviny. Nešetřete na sýru. Na eidam třicítku zapomeňte :-) Jako bylinku jsem použil libeček, ale záleží na Vaší chuti. Hlavně to chce něco čerstvého a nééé sušeného. Doporučená příloha je bramborová kaše a nebo brambory/hranolky s tatarkou
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 let
Ingredience
obecně
1-2 kus cibule
3 stroužek česnek
200 gram sýr gouda
1 hrst libeček
min 1 špetka sůl
na vymazání
1 lžíce máslo
na smažení
3 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
nejprve si připravíme náplň do žampionů. Žampiony si důkladně omyjeme a opatrně z nich oddělíme nohy, které budeme přidávat do náplně
nakrájíme si cibuli na jemno, v pánvi rozpálíme máslo na střední teplotu a cibuli přihodíme. Zamícháme a smažíme lehce dohněda
nakrájíme si uzené na malé kostičky
uzené přihodíme k osmahlé cibulce, zamícháme a smažíme cca 3 minuty
mezitím si nakrájíme nohy od žampionů. Já jsem jich použil cca 8. Krájet všechny se mi zdálo moc, ale záleží na Vás
žampiony přihodíme ke směsi v pánvi, osolíme, opepříme, zamícháme a smažíme, dokud žampiony nezměknou
oloupeme a nakrájíme si na jemno česnek. Přihodíme do pánve ke změklým žampionům, zamícháme a 2 minutky osmahneme
nakonec přidáme do pánve nakrájený čerstvý libeček, zamícháme, dosolíme, dopepříme a stáhneme z plotny
zapneme si troubu na 180°. Vymažeme si pekáč máslem
do pekáče vyskládáme žampiony, kloboučkem dolu (logicky :-) )
vnitřek každého žampionu naplníme směsí (už teď to vypadá krásně)
nastrouháme si na hrubém struhadle goudu a každý žampion s ní posypeme
pečeme v troubě, dokud nebudou žampiony měkké (cca 20 minut)
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Houby / Žampiony
Způsob přípravy:
smažení, pečení, krájení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko