Pracuji...
close

Caprese salát

pomalu se nám blíží léto a s tím i čerstvá zelenina a ovoce. Salát Caprese je taková Itálie na talíři. Je to velmi jednoduchý salát, ale je třeba mít čerstvé a kvalitní suroviny. Na sušenou bazalku zapoměňte :-) Doporučená příloha je čerstvé světlé pečivo
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 3 minuty
Ingredience
obecně
1 hrst bazalka
2-3 lžíce olej olivový
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
nejdříve si nakrájíme mozzarellu na plátky
rajčata si také nakrájíme na plátky
na talíř střídavě klademe plátky rajčat a mozzarelly. Posypeme natrhanou bazalkou, pokapeme olivovým olejem a posypeme solí
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
krájení
Typ chodu:
salát
Příležitost:
svatební hostina
Původ:
Itálie
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.
Na houby jsem letos moc štěstí neměl, ale i tak jsem našel alespoň něco málo na omáčku. Se smažením ...
Miluju tuhle kombinaci. Je to takovej ten recept, kde pořád chodíte kolem zapékací mísy a uždibujete...
Dělal jsem poprvé a nedělal jsem naposled. Dětem moc chutnalo, až jsem jim to musel brát od huby :-)
Nadýchaná rychlá buchta, do které lze použít mimo třešní i jiné ovoce (jahody, borůvky...).
Pokud na zahrádce pěstujete základní suroviny jako je mrkev, celer, paprika, a pod., tak tento recep...