Pracuji...
close

Caprese salát

pomalu se nám blíží léto a s tím i čerstvá zelenina a ovoce. Salát Caprese je taková Itálie na talíři. Je to velmi jednoduchý salát, ale je třeba mít čerstvé a kvalitní suroviny. Na sušenou bazalku zapoměňte :-) Doporučená příloha je čerstvé světlé pečivo
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 3 minuty
Ingredience
obecně
1 hrst bazalka
2-3 lžíce olej olivový
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
nejdříve si nakrájíme mozzarellu na plátky
rajčata si také nakrájíme na plátky
na talíř střídavě klademe plátky rajčat a mozzarelly. Posypeme natrhanou bazalkou, pokapeme olivovým olejem a posypeme solí
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
krájení
Typ chodu:
salát
Příležitost:
svatební hostina
Původ:
Itálie
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Křehké kuřecí maso ve sladké omáčce je vždy zaručená výhra :-) Nejlepší příloha je rýže. Dětem jsem ...
Je načase si dát pauzu od bramborového salátu a připravit si něco lehčího.
Dělal jsem poprvé a určitě ne naposled. Hned jsem si s karamelem polil banán a dětem ho dal na zmrzl...
Obchodů s kebabem máme u nás spousty, ale většinou tam prodávají pouze mletinu a žádné pořádné maso....
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...
Těžko popsat tu skvělou chuť. Kari dodá pomazánce dokonalý nádech a ve spojení s lučinou je to skvěl...
Velmi zdravá a vydatná snídaně, která Vás zasytí na dlouhou dobu. Nebojte se experimentovat s různým...
Nejjednodušší zpracování úrody červeného rybízu. A v prosinci na slepení lineckého cukroví jinou mar...