Pracuji...
close

Křenové fazole s točeným salámem

vynikající recept pro milovníky křenu. Je trošku časově náročnější z důvodu dlouhého vaření fazolí, ale když si je namočíte den předem do vody, tak si dobu vaření zkrátíte. Místo fazolí by se dali použít sojové boby, ale to už je jiná pohádka :-) Snažte se salát dobře ochutit. Nebojte se dát více octa a cukru. Doporučuji k fazolím bílé nebo celozrnné pečivo.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 hodin
Ingredience
obecně
min 50 gram křen
1 kus cibule
200 mililitr majonéza
min 1 lžíce ocet
min 1 špetka sůl
min 1 špetka cukr moučka
Sdílejte recept
Postup
nejprve si musíme připravit fazole. Je dobré si je den před přípravou salátu namočit. Tím se nám potom zkrátí doba vaření. Já jsem je měl namočené zhruba 10 hodin. Použil jsem malé bíle fazole. Namočené a odležené fazole potom uvařte doměkka. Do salátu jsem použil přes půl kila uvařených fazolí (zhruba 600-700 gramů)
do mísy si na jemno nastrouháme čerstvý křen. Neřeknu Vám přesně kolik jsem ho tam dal. Záleží na Vaší chuti. Jelikož mám křen rád, tak jsem si ho dal víc
oloupeme a nakrájíme si na malé kousky točený salám.
nakrájíme si cibuli najemno
do mísy ke křenu přidáme uvařené fazole, salám, cibuli, majonézu, trošku pepře, trošku soli, trošku cukru a lžíci octa. Vše důkladně zamícháme a už jenom dochucujeme. Kdo má rád víc křenu, přidá ještě křen. Kdo má rád víc kyselejší, přidá si ještě ocet, apod. Doporučená příloha je bílé nebo celozrnné pečivo
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
míchání, vaření
Typ chodu:
salát
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...