X

Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Recept
Načítám...
Křenové fazole s točeným salámem
vynikající recept pro milovníky křenu. Je trošku časově náročnější z důvodu dlouhého vaření fazolí, ale když si je namočíte den předem do vody, tak si dobu vaření zkrátíte. Místo fazolí by se dali použít sojové boby, ale to už je jiná pohádka :-) Snažte se salát dobře ochutit. Nebojte se dát více octa a cukru. Doporučuji k fazolím bílé nebo celozrnné pečivo.
Příprava 20 minut
Vaření 300 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Luštěniny / Fazole
Druh přípravy: míchání, vaření
Typ chodu: salát
Vybavení kuchyně: mísa velká, hrnec velký, struhadlo jemné
Původ: Česko
Ingredience
obecně
cibule 1 ks
cukr moučka min 1 špetka
fazole bílé 600 g
křen min 50 g
majonéza 200 ml
ocet min 1 lžíce
pepř černý drcený min 1 špetka
sůl min 1 špetka
točený salám 200 g
Postup
nejprve si musíme připravit fazole. Je dobré si je den před přípravou salátu namočit. Tím se nám potom zkrátí doba vaření. Já jsem je měl namočené zhruba 10 hodin. Použil jsem malé bíle fazole. Namočené a odležené fazole potom uvařte doměkka. Do salátu jsem použil přes půl kila uvařených fazolí (zhruba 600-700 gramů)
do mísy si na jemno nastrouháme čerstvý křen. Neřeknu Vám přesně kolik jsem ho tam dal. Záleží na Vaší chuti. Jelikož mám křen rád, tak jsem si ho dal víc
oloupeme a nakrájíme si na malé kousky točený salám.
nakrájíme si cibuli najemno
do mísy ke křenu přidáme uvařené fazole, salám, cibuli, majonézu, trošku pepře, trošku soli, trošku cukru a lžíci octa. Vše důkladně zamícháme a už jenom dochucujeme. Kdo má rád víc křenu, přidá ještě křen. Kdo má rád víc kyselejší, přidá si ještě ocet, apod. Doporučená příloha je bílé nebo celozrnné pečivo
Komentáře
Fotky od ostatních kuchařů
Kuchařky
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit budu :-)
647 bodů
Facebook