Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Křenové fazole s točeným salámem

vynikající recept pro milovníky křenu. Je trošku časově náročnější z důvodu dlouhého vaření fazolí, ale když si je namočíte den předem do vody, tak si dobu vaření zkrátíte. Místo fazolí by se dali použít sojové boby, ale to už je jiná pohádka :-) Snažte se salát dobře ochutit. Nebojte se dát více octa a cukru. Doporučuji k fazolím bílé nebo celozrnné pečivo.
Příprava
20
minut
Vaření
300
minut
Ingredience
obecně
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
nejprve si musíme připravit fazole. Je dobré si je den před přípravou salátu namočit. Tím se nám potom zkrátí doba vaření. Já jsem je měl namočené zhruba 10 hodin. Použil jsem malé bíle fazole. Namočené a odležené fazole potom uvařte doměkka. Do salátu jsem použil přes půl kila uvařených fazolí (zhruba 600-700 gramů)
2. krok
do mísy si na jemno nastrouháme čerstvý křen. Neřeknu Vám přesně kolik jsem ho tam dal. Záleží na Vaší chuti. Jelikož mám křen rád, tak jsem si ho dal víc
3. krok
oloupeme a nakrájíme si na malé kousky točený salám.
4. krok
nakrájíme si cibuli najemno
5. krok
do mísy ke křenu přidáme uvařené fazole, salám, cibuli, majonézu, trošku pepře, trošku soli, trošku cukru a lžíci octa. Vše důkladně zamícháme a už jenom dochucujeme. Kdo má rád víc křenu, přidá ještě křen. Kdo má rád víc kyselejší, přidá si ještě ocet, apod. Doporučená příloha je bílé nebo celozrnné pečivo
Načítám...
Způsob přípravy
  • míchání
  • vaření
Typ chodu
  • salát
Potřebné vybavení
  • mísa velká
  • hrnec velký
  • struhadlo jemné
Původ receptu
  • Česko
Kategorie / Podkategorie
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku