Pracuji...
close

Pečené kuřecí copánky s česnekem a bylinkami

velmi jednoduchý a hezky vypadající recept. Pokud se nechcete dělat s copánky, tak si upečte třeba stehna nebo nějakou jinou část kuřete. Doporučuji před podáváním vyndat z copánků párátka :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Ingredience
marináda
2-3 stroužek česnek
1 lžička rozmarýn
1 lžíce libeček
3 lžíce olej olivový
1/4 hrnek voda
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
pro přípravu dvou copánků nám bude stačit jeden prsní řízek. Odkrojíme si z něho šest stejných delších pruhů
dáme k sobě tři a tři kousky a na konci je spojíme párátkem
z každých třech pruhů spleteme copánek a na konci spojíme párátkem
nyní si připravíme marinádu. Do menší mísy dáme rozmarýn, posekaný libeček, papriku, olej, sůl, pepř, oloupaný a nakrájený česnek a vodu. Vše promícháme
připravíme si pekáč a dáme do něj kuřecí copánky. Na copánky nalijeme marinádu
pekáč zakryjeme alobalem
pečeme ve vyhřáté troubě na 180° po dobu 30ti minut zakryté. Potom sejmeme alobal a pečeme ještě dalších 15 minut odkryté
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.