Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Pečené kuřecí copánky s česnekem a bylinkami

Popis receptu
velmi jednoduchý a hezky vypadající recept. Pokud se nechcete dělat s copánky, tak si upečte třeba stehna nebo nějakou jinou část kuřete. Doporučuji před podáváním vyndat z copánků párátka :-)
Příprava
20
minut
Vaření
50
minut
  • Způsob přípravy: pečení,
  • Typ chodu: oběd, večeře,
  • Potřebné vybavení: alobal, pekáč malý, parátko, mísa malá,
  • Původ receptu: Česko,
Načítám...
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku
Ingredience a postup
Ingredience
obecně
kuřecí prsní řízek 1 ks
marináda
česnek 2-3 stroužek
libeček 1 lžíce
olej olivový 3 lžíce
paprika mletá sladká 1 lžička
pepř černý drcený min 1 špetka
rozmarýn 1 lžička
sůl min 1 špetka
voda 1/4 hrnek
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
pro přípravu dvou copánků nám bude stačit jeden prsní řízek. Odkrojíme si z něho šest stejných delších pruhů
2. krok
dáme k sobě tři a tři kousky a na konci je spojíme párátkem
3. krok
z každých třech pruhů spleteme copánek a na konci spojíme párátkem
4. krok
nyní si připravíme marinádu. Do menší mísy dáme rozmarýn, posekaný libeček, papriku, olej, sůl, pepř, oloupaný a nakrájený česnek a vodu. Vše promícháme
5. krok
připravíme si pekáč a dáme do něj kuřecí copánky. Na copánky nalijeme marinádu
6. krok
pekáč zakryjeme alobalem
7. krok
pečeme ve vyhřáté troubě na 180° po dobu 30ti minut zakryté. Potom sejmeme alobal a pečeme ještě dalších 15 minut odkryté