Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Dnes je 26.04.2019 a svátek má Oto

Pečené kuřecí copánky s česnekem a bylinkami

velmi jednoduchý a hezky vypadající recept. Pokud se nechcete dělat s copánky, tak si upečte třeba stehna nebo nějakou jinou část kuřete. Doporučuji před podáváním vyndat z copánků párátka :-)
Příprava
20
minut
Vaření
50
minut
Ingredience
obecně
marináda
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
pro přípravu dvou copánků nám bude stačit jeden prsní řízek. Odkrojíme si z něho šest stejných delších pruhů
2. krok
dáme k sobě tři a tři kousky a na konci je spojíme párátkem
3. krok
z každých třech pruhů spleteme copánek a na konci spojíme párátkem
4. krok
nyní si připravíme marinádu. Do menší mísy dáme rozmarýn, posekaný libeček, papriku, olej, sůl, pepř, oloupaný a nakrájený česnek a vodu. Vše promícháme
5. krok
připravíme si pekáč a dáme do něj kuřecí copánky. Na copánky nalijeme marinádu
6. krok
pekáč zakryjeme alobalem
7. krok
pečeme ve vyhřáté troubě na 180° po dobu 30ti minut zakryté. Potom sejmeme alobal a pečeme ještě dalších 15 minut odkryté
Statistika
Načítám...
Způsob přípravy
  • pečení
Typ chodu
  • oběd
  • večeře
Potřebné vybavení
  • alobal
  • pekáč malý
  • parátko
  • mísa malá
Původ receptu
  • Česko
Kategorie / Podkategorie
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku