Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Jednoduchá smetanová omáčka s česnekem

Popis receptu
dneska si ukážeme recept na jednoduchou smetanovo-česnekovou omáčku. Použijte pouze smetanu s vyšším obsahem tuku. Pokud máte domácí poctivý vývar, tak šup tam s nim. No a pro libeček si dojděte na zahrádku. Může být i petrželová nať
Příprava
10
minut
Vaření
15
minut
  • Způsob přípravy: smažení, vaření,
  • Typ chodu: příloha,
  • Potřebné vybavení: hrnec malý, lis na česnek,
  • Původ receptu: Česko,
Načítám...
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku
Ingredience a postup
Ingredience
obecně
česnek 3 stroužek
libeček 1 lžíce
máslo 1 lžíce
smetana 33% 250 ml
sůl min 1 špetka
vývar hovězí 250 ml
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
rozpálíme si hrnec na střední teplotu a vhodíme do něj máslo. Oloupeme si česnek a pomocí lisu na česnek ho prolisujeme do hrnce k máslu, zamícháme a minutku zpěníme
2. krok
přilijeme vývar a přivedeme k varu
3. krok
tekutinu svaříme na třetinu původního objemu
4. krok
přilijeme smetanu, přivedeme k varu a necháme tři minutky provařit
5. krok
dosolíme, přisypeme pokrájený libeček, zamícháme a stáhneme z plotny