Načítání...
close

Zapečené kuřecí kousky s čerstvou zeleninou

pro tento recept jsem použil kuřecí stehna horní. Ale samozřejmě pokud máte kuřecí spodní (paličky) a nebo vykoštěné stehenní steaky a nebo křídla, tak je použijte. Doporučuji použít vše čerstvé, hlavně bylinky, jako je rozmarýn, tymián, apod. Zeleninu nechte na větší kousky, aby recept vypadal rustikálně. Recept je jednoduchý a skoro bez práce. Jako přílohu doporučuji čerstvý chleba
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 let
Sdílejte recept
Postup
nakrájíme si všechnu zeleninu na menší kousky. Pro zpestření použijte červenou a i žlutou papriku. Já měl pouze dvě žluté. Zbavte papriky jader a vnitřních bílých částí.
maso omyjeme a vložíme do pekáče. Na maso nasypeme všechnu nakrájenou zeleninu
přidáme do pekáče všechno koření. Nebojte se dát více balzamikového octa, udělá tam skvělou chuť. Pokud máte uzenou mletou papriku, tak ji použijte. Rozmarýn nakrájejte na menší kousky, aby se nikomu nezapíchnul v krku :-)
vše, nejlépe rukou, zamícháme
pečeme ve vyhřáté troubě na 180° alespoň jednu hodinu. Vše by mělo být krásně opečené. Během pečení párkrát přelijte výpekem
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Vybavení kuchyně:
pekáč , trouba
Původ:
Velká Británie, Česko