Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Zapečené kuřecí kousky s čerstvou zeleninou

Popis receptu
pro tento recept jsem použil kuřecí stehna horní. Ale samozřejmě pokud máte kuřecí spodní (paličky) a nebo vykoštěné stehenní steaky a nebo křídla, tak je použijte. Doporučuji použít vše čerstvé, hlavně bylinky, jako je rozmarýn, tymián, apod. Zeleninu nechte na větší kousky, aby recept vypadal rustikálně. Recept je jednoduchý a skoro bez práce. Jako přílohu doporučuji čerstvý chleba
Příprava
15
minut
Vaření
60
minut
  • Způsob přípravy: pečení,
  • Typ chodu: oběd, večeře,
  • Potřebné vybavení: pekáč, trouba,
  • Původ receptu: Velká Británie, Česko,
Načítám...
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku
Ingredience a postup
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
nakrájíme si všechnu zeleninu na menší kousky. Pro zpestření použijte červenou a i žlutou papriku. Já měl pouze dvě žluté. Zbavte papriky jader a vnitřních bílých částí.
2. krok
maso omyjeme a vložíme do pekáče. Na maso nasypeme všechnu nakrájenou zeleninu
3. krok
přidáme do pekáče všechno koření. Nebojte se dát více balzamikového octa, udělá tam skvělou chuť. Pokud máte uzenou mletou papriku, tak ji použijte. Rozmarýn nakrájejte na menší kousky, aby se nikomu nezapíchnul v krku :-)
4. krok
vše, nejlépe rukou, zamícháme
5. krok
pečeme ve vyhřáté troubě na 180° alespoň jednu hodinu. Vše by mělo být krásně opečené. Během pečení párkrát přelijte výpekem