Pracuji...
close

Švédská sekaná z kachních jater

tento recept je taková modifikace na klasické švédské masové koule. Poprvé jsem je ochutnal v Ikei :-) Místo mletého masa jsem dal kachní játra a musím říct, že z toho vznikla skvělá, aromatická a chuťově dokonalá sekaná. Samozřejmě né každý má rád vnitřnosti
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
obecně
1 kilogram kachní játra
2 kus rohlík
2 kus cibule
250 mililitr smetana 33%
2 kus vejce
500 gram strouhanka
min 1 špetka sůl
na vymazání
1 lžička máslo
na smažení
2 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
začneme cibulí. Jelikož syrová cibule by nám v masové směsi moc chuti nepřidala, musíme si ji trošku osmažit. Proto cibuli nakrájíme a na másle necháme trošku zhnědnout
mezitím si nakrájíme rohlíky na kostičky, dáme do větší mísy a zalijeme smetanou. Lehce zamícháme, aby nám rohlíky nasály smetanu do sebe
kachní játra si omyjeme, zbavíme přebytečných bílých částí a pomocí mlýnku na maso a nebo pomocí mixéru si je rozmixujeme
rozmixovaná kachní játra přilijeme do mísy k rohlíkům
do mísy dále přidáme dvě vejce
a nakonec přidáme osmaženou cibulku, mleté nové koření, pepř a sůl. Soli dávám zhruba jednu zarovnanou lžičku. Důkladně vše promícháme, nejlépe rukou
připravíme si nějakou formu na pečení. Já jsem použil srnčí hřbet, který jsem raději vymazal máslem. Do formy dáme masovou směs
pečeme jednu hodinu ve vyhřáté troubě na 200°C. Formu jsem dal do trouby na větší plech, do kterého jsem v půli pečení nalil trošku vody
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Kategorie:
Maso / Zvěřina
Kuchyně:
Způsob přípravy:
pečení, mixování, smažení
Typ chodu:
večeře, oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.