Načítání...
close

Švédská sekaná z kachních jater

tento recept je taková modifikace na klasické švédské masové koule. Poprvé jsem je ochutnal v Ikei :-) Místo mletého masa jsem dal kachní játra a musím říct, že z toho vznikla skvělá, aromatická a chuťově dokonalá sekaná. Samozřejmě né každý má rád vnitřnosti
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 1 hodina
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 let
Ingredience
obecně
1 kilogram kachní játra
2 kus rohlík
2 kus cibule
250 mililitr smetana 33%
2 kus vejce
500 gram strouhanka
min 1 špetka sůl
na vymazání
1 lžička máslo
na smažení
2 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
začneme cibulí. Jelikož syrová cibule by nám v masové směsi moc chuti nepřidala, musíme si ji trošku osmažit. Proto cibuli nakrájíme a na másle necháme trošku zhnědnout
mezitím si nakrájíme rohlíky na kostičky, dáme do větší mísy a zalijeme smetanou. Lehce zamícháme, aby nám rohlíky nasály smetanu do sebe
kachní játra si omyjeme, zbavíme přebytečných bílých částí a pomocí mlýnku na maso a nebo pomocí mixéru si je rozmixujeme
rozmixovaná kachní játra přilijeme do mísy k rohlíkům
do mísy dále přidáme dvě vejce
a nakonec přidáme osmaženou cibulku, mleté nové koření, pepř a sůl. Soli dávám zhruba jednu zarovnanou lžičku. Důkladně vše promícháme, nejlépe rukou
připravíme si nějakou formu na pečení. Já jsem použil srnčí hřbet, který jsem raději vymazal máslem. Do formy dáme masovou směs
pečeme jednu hodinu ve vyhřáté troubě na 200°C. Formu jsem dal do trouby na větší plech, do kterého jsem v půli pečení nalil trošku vody
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Kategorie:
Maso / Zvěřina
Kuchyně:
Způsob přípravy:
pečení, mixování, smažení
Typ chodu:
večeře, oběd
Původ:
Česko