Pracuji...
close

Šťavnatá kachní prsa na pánvi

když peču kachnu normálně v troubě, tak to trvá minimálně dvě hodiny než maso změkne. A proto jsem u tohoto receptu trošku nevěřil, že za tak krátkou dobu budou prsa měkká a šťavnatá. Nedokážu popsat vlastními slovy tu skvělou chuť. Musíte si to vyzkoušet sami :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Ingredience
obecně
min 1 špetka kmín drcený
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
na tento recept budeme potřebovat kachní prsa s kůží. Kůži si nařízneme na čtverečky. Snažte se neříznout do masa
prsa důkladně osolíme, opepříme a okmínujeme z obou stran. Snažte se koření vmasírovat do kůže
rozpálíme si pánev na střední teplotu a dáme do ní prsa kůží dolu. Pod maso se nemusí nalít žádný olej, jelikož z kůže se vysmaží kachní sádlo. Z této strany smažíme 8 minut. Kůže by měla být pěkně propečená dohněda. Ještě před smažením si rozpalte troubu na 200°C
prsa otočte kůží nahoru a smažte další 3 minuty
prsa vyndejte na malý pekáček kůží dolu a dejte do vyhřáté trouby na 200°C péct na pět minut
nakonec prsa vyndejte z trouby a nechte na teplém místě odpočinout, aby se šťáva rozlila do všech koutů
po odpočinutí maso nakrájejte na plátky a ihned podávejte. Maso by mělo být uvnitř růžové. Je to bomba :-)
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení
Typ chodu:
oběd, večeře
Vybavení kuchyně:
pánev , trouba , pekáč malý
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...