Pracuji...
close

Zabijačková polévka (Prdelačka)

zabijačkovou polévku jsem nikdy nedělal, ale mám ji hrozně moc rád. Tento recept není úplně korektní, jelikož jsem nepoužil krev, zabijačkový vývar, atd. Ale věřím, že pokud si koupíte kvalitní jelito od dobrého řezníka, tak se nemusíte za nic stydět :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
obecně
1 kus cibule
4 stroužek česnek
1 lžíce libeček
min 1 špetka sůl
1 lžíce majoránka
Sdílejte recept
Postup
nakrájíme si slaninu na malé kousky a cibuli nadrobno
v hrnci rozpálíme sádlo a osmahneme na něm slaninu a cibuli dohněda
když nám začne cibule hnědnout, tak přihodíme nadrobno nakrájený česnek. Zamícháme a smažíme zhruba dvě minuty
přilijeme vývar, zamícháme a přivedeme k varu
mezitím si můžeme nakrájet libeček na menší kousky
do vroucího základu přihodíme prejt a důkladně rozmícháme. Povaříme alespoň deset minut
nakonec přidáme bylinky, dosolíme, dopepříme, chvilku provaříme a máme hotovo
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd
Vybavení kuchyně:
hrnec malý
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...