X

Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Recept
Načítám...
Fazolové lusky na smetaně
výborné šťavnaté a na skus uvařené fazolové lusky, jemně nakyslá smetanová omáčka, to Vás prostě musí přimět si tento recept vyzkoušet :-) S bramborem a kouskem uzeného je pro mě tento recept prostě dokonalej
Příprava 10 minut
Vaření 30 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Luštěniny / Fazole
Druh přípravy: smažení, vaření
Typ chodu: oběd, večeře
Vybavení kuchyně: pánev wok, hrnec velký
Původ: Česko
Ingredience
na zahuštění
mouka hladká 1 lžíce
obecně
bobkový list 2 list
cibule 1 ks
cukr krystal min 1 špetka
fazolový lusk plochý 500 g
máslo 2 lžíce
mléko plnotučné 400 ml
nové koření 3 ks
ocet 1-2 lžička
smetana zakysaná 2 lžíce
sůl min 1 špetka
Postup
pánev wok si rozpálíme na střední plamen, rozehřejeme v ní máslo a přisypeme na jemno nakrájenou cibuli. Zamícháme a necháme zesklovatět
k zesklovatělé cibulce přisypeme mouku a za stálého míchání osmahnem
přilijeme mléko, důkladně rozmícháme a přivedeme k varu
přihodíme nové koření a bobkový list
přilijeme ocet a důkladně rozmícháme. Nebojte se, pokud se Vám omáčka trošku zdrcne. Omáčku trošku osolte a nechte alespoň 15 minut provařit
nyní se vrhneme na přípravu fazolek. Fazolky omyjte a odkrojte špičky
jelikož jsem měl lusky dlouhé, tak jsem si je překrojil na půl
fazolové lusky vaříme ve vroucí osolené vodě, dokud nezměknou. Uvařené lusky slijte a potopte do studené vody s ledem, aby si zachovali svojí krásnou zelenou barvu
nyní se vrátíme k omáčce. Z provařené omáčky vyndáme nové koření a bobkové listy. Vypneme pod omáčkou plotnu, přidáme zakysanou smetanu a důkladně ji rozmícháme. Dochutíme solí a cukrem.
fazolové lusky dáme do omáčky prohřát
nejlepší přílohou jsou uvařené brambory a kousek uzeného :-)
Komentáře
Fotky od ostatních kuchařů
Kuchařky
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit budu :-)
647 bodů
Facebook