X

Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Fazolové lusky na smetaně
Popis receptu
výborné šťavnaté a na skus uvařené fazolové lusky, jemně nakyslá smetanová omáčka, to Vás prostě musí přimět si tento recept vyzkoušet :-) S bramborem a kouskem uzeného je pro mě tento recept prostě dokonalej
Příprava 10 minut
Vaření 30 minut
Ingredience
Ingredience
na zahuštění
mouka hladká 1 lžíce
obecně
bobkový list 2 list
cibule 1 ks
cukr krystal min 1 špetka
fazolový lusk plochý 500 g
máslo 2 lžíce
mléko plnotučné 400 ml
nové koření 3 ks
ocet 1-2 lžička
smetana zakysaná 2 lžíce
sůl min 1 špetka
Postup
1. pánev wok si rozpálíme na střední plamen, rozehřejeme v ní máslo a přisypeme na jemno nakrájenou cibuli. Zamícháme a necháme zesklovatět
2. k zesklovatělé cibulce přisypeme mouku a za stálého míchání osmahnem
3. přilijeme mléko, důkladně rozmícháme a přivedeme k varu
4. přihodíme nové koření a bobkový list
5. přilijeme ocet a důkladně rozmícháme. Nebojte se, pokud se Vám omáčka trošku zdrcne. Omáčku trošku osolte a nechte alespoň 15 minut provařit
6. nyní se vrhneme na přípravu fazolek. Fazolky omyjte a odkrojte špičky
7. jelikož jsem měl lusky dlouhé, tak jsem si je překrojil na půl
8. fazolové lusky vaříme ve vroucí osolené vodě, dokud nezměknou. Uvařené lusky slijte a potopte do studené vody s ledem, aby si zachovali svojí krásnou zelenou barvu
9. nyní se vrátíme k omáčce. Z provařené omáčky vyndáme nové koření a bobkové listy. Vypneme pod omáčkou plotnu, přidáme zakysanou smetanu a důkladně ji rozmícháme. Dochutíme solí a cukrem.
10. fazolové lusky dáme do omáčky prohřát
11. nejlepší přílohou jsou uvařené brambory a kousek uzeného :-)
Komentáře
Fotky od ostatních kuchařů
Návštěva
Načítání...
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit budu :-)
Facebook