Pracuji...
close

Fazolové lusky na smetaně

výborné šťavnaté a na skus uvařené fazolové lusky, jemně nakyslá smetanová omáčka, to Vás prostě musí přimět si tento recept vyzkoušet :-) S bramborem a kouskem uzeného je pro mě tento recept prostě dokonalej
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
2 lžíce máslo
1-2 lžička ocet
1 kus cibule
min 1 špetka cukr krystal
min 1 špetka sůl
na zahuštění
Sdílejte recept
Postup
pánev wok si rozpálíme na střední plamen, rozehřejeme v ní máslo a přisypeme na jemno nakrájenou cibuli. Zamícháme a necháme zesklovatět
k zesklovatělé cibulce přisypeme mouku a za stálého míchání osmahnem
přilijeme mléko, důkladně rozmícháme a přivedeme k varu
přihodíme nové koření a bobkový list
přilijeme ocet a důkladně rozmícháme. Nebojte se, pokud se Vám omáčka trošku zdrcne. Omáčku trošku osolte a nechte alespoň 15 minut provařit
nyní se vrhneme na přípravu fazolek. Fazolky omyjte a odkrojte špičky
jelikož jsem měl lusky dlouhé, tak jsem si je překrojil na půl
fazolové lusky vaříme ve vroucí osolené vodě, dokud nezměknou. Uvařené lusky slijte a potopte do studené vody s ledem, aby si zachovali svojí krásnou zelenou barvu
nyní se vrátíme k omáčce. Z provařené omáčky vyndáme nové koření a bobkové listy. Vypneme pod omáčkou plotnu, přidáme zakysanou smetanu a důkladně ji rozmícháme. Dochutíme solí a cukrem.
fazolové lusky dáme do omáčky prohřát
nejlepší přílohou jsou uvařené brambory a kousek uzeného :-)
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Vybavení kuchyně:
pánev wok , hrnec velký
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...