Načítání...
close

Pomalu pečený bůček na česneku a pivě

vezměte kus pořádného masa, okořeňte ho tim, co máte rádi a dejte to na dlouhou dobu péct. Toto jsem si říkal při tvorbě tohoto receptu :-) Česnek si sežeňte kvalitní, jinak to radši ani nedělejte. Dlouhým pečením vznikne pod masem výborný sos, ze kterého si následně uděláte vynikající omáčku k masu. V receptu jsem použil světlé pivo, ale jestli máte doma tmavé, tak použijte tmavé
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 4 hodiny
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 let
Ingredience
obecně
1 kilogram vepřový bok
5 stroužek česnek
1 kus mrkev
150 mililitr pivo světlé
4 špetka rozmarýn
4 špetka kmín drcený
min 1 špetka sůl
na zahuštění
Sdílejte recept
Postup
bůček si omyjeme a do kůže uděláme nožem zářezy ve tvaru kostiček. Oloupeme si česnek a prolisujeme ho na kůži. Dále na kůži nasypeme kmín, rozmarýn, pepř a sůl. Se solí nešetřete. Všechno vetřeme do kůže, dejte si záležet
dále si připravíme zapékací mísu (a nebo římský hrnec či nějaký uzavíratelný pekáč). Do mísy nakrájíme jader zbavenou papriku, nakrájená rajčata a pokrájenou mrkev na plátky. K tomu všemu přilijeme pivo. Můžete použít i tmavé pivo
bůček dáme do mísy kůží dolu. Osolíme ho, opepříme ho, okmínujeme ho a posypeme rozmarýnem.
mísu důkladně zabalíme do alobalu
pečeme v troubě na 180° dvě hodiny, potom stáhneme teplotu na 150° a pečeme další hodinu. Nakonec odkryjeme mísu a pečeme odkryté další hodinu.
vzniklý sos si můžete slít do malého hrnce, dát vařit, zasypat hladkou moukou a provařit alespoň 20. Vznikne Vám vynikající silná omáčka, kterou si můžete polít maso při podávání
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko