Pracuji...
close

Pomalu pečený bůček na česneku a pivě

vezměte kus pořádného masa, okořeňte ho tim, co máte rádi a dejte to na dlouhou dobu péct. Toto jsem si říkal při tvorbě tohoto receptu :-) Česnek si sežeňte kvalitní, jinak to radši ani nedělejte. Dlouhým pečením vznikne pod masem výborný sos, ze kterého si následně uděláte vynikající omáčku k masu. V receptu jsem použil světlé pivo, ale jestli máte doma tmavé, tak použijte tmavé
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 4 hodiny
Ingredience
obecně
1 kilogram vepřový bok
5 stroužek česnek
1 kus mrkev
150 mililitr pivo světlé
4 špetka rozmarýn
4 špetka kmín drcený
min 1 špetka sůl
na zahuštění
Sdílejte recept
Postup
bůček si omyjeme a do kůže uděláme nožem zářezy ve tvaru kostiček. Oloupeme si česnek a prolisujeme ho na kůži. Dále na kůži nasypeme kmín, rozmarýn, pepř a sůl. Se solí nešetřete. Všechno vetřeme do kůže, dejte si záležet
dále si připravíme zapékací mísu (a nebo římský hrnec či nějaký uzavíratelný pekáč). Do mísy nakrájíme jader zbavenou papriku, nakrájená rajčata a pokrájenou mrkev na plátky. K tomu všemu přilijeme pivo. Můžete použít i tmavé pivo
bůček dáme do mísy kůží dolu. Osolíme ho, opepříme ho, okmínujeme ho a posypeme rozmarýnem.
mísu důkladně zabalíme do alobalu
pečeme v troubě na 180° dvě hodiny, potom stáhneme teplotu na 150° a pečeme další hodinu. Nakonec odkryjeme mísu a pečeme odkryté další hodinu.
vzniklý sos si můžete slít do malého hrnce, dát vařit, zasypat hladkou moukou a provařit alespoň 20. Vznikne Vám vynikající silná omáčka, kterou si můžete polít maso při podávání
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...