Pracuji...
close

Jehněčí kýta na česneku a majoránce

jehněčí jsem dělal poprvé v životě a musím říct, že se k tomuto masu budu vracet častěji. Maso je velice jemné a chuťově výrazné. Přirovnal bych ho k hovězímu masu a zvěřině. Výbornou přílohou jsou domácí bramborové krokety
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 1 hodina 20 minut
Ingredience
obecně
200 gram smetana 33%
3 kus cibule
min 3 stroužek česnek
1-2 lžíce majoránka
min 1 špetka sůl
na smažení
4 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
maso zbavíme bílého aromatického loje a nakrájíme na kostičky
oloupeme a nakrájíme si cibuli najemno. Ve větší pánvi a nebo v hrnci si rozehřejeme na střední teplotu máslo a přidáme cibuli. Zamícháme a smažíme dohněda
ke zhnědlé cibulce přihodíme maso, důkladně opepříme, lehce osolíme, zamícháme a smažením zatáhneme (maso by mělo být opečené a neměla by být pod ním žádná tekutina)
mezitím si nakrájíme česnek nadrobno a přihodíme k osmahlému masu. Zamícháme a zhruba 2 minutky osmahnem
zalijeme maso vývarem tak, aby nebylo úplně potopené. Dusíme pod pokličkou, dokud nebude maso měkké. Občas můžeme masem zamíchat a nebo přilít trošku vývaru. Já jsem maso dusil cca hodinu
když máme maso měkké, tak přisypeme majoránku. Kdo má čerstvou, tak šup tam s ní. Zamícháme
svaříme tekutinu na požadované množství a přilijeme smetanu. Zamícháme a necháme přijít k varu. Dosolíme, dopepříme a stáhneme z plotny
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, dušení
Typ chodu:
oběd, večeře
Vybavení kuchyně:
pánev wok
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...