Načítání...
close

Jehněčí kýta na česneku a majoránce

jehněčí jsem dělal poprvé v životě a musím říct, že se k tomuto masu budu vracet častěji. Maso je velice jemné a chuťově výrazné. Přirovnal bych ho k hovězímu masu a zvěřině. Výbornou přílohou jsou domácí bramborové krokety
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 1 hodina 20 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 let
Ingredience
obecně
200 gram smetana 33%
3 kus cibule
min 3 stroužek česnek
1-2 lžíce majoránka
min 1 špetka sůl
na smažení
4 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
maso zbavíme bílého aromatického loje a nakrájíme na kostičky
oloupeme a nakrájíme si cibuli najemno. Ve větší pánvi a nebo v hrnci si rozehřejeme na střední teplotu máslo a přidáme cibuli. Zamícháme a smažíme dohněda
ke zhnědlé cibulce přihodíme maso, důkladně opepříme, lehce osolíme, zamícháme a smažením zatáhneme (maso by mělo být opečené a neměla by být pod ním žádná tekutina)
mezitím si nakrájíme česnek nadrobno a přihodíme k osmahlému masu. Zamícháme a zhruba 2 minutky osmahnem
zalijeme maso vývarem tak, aby nebylo úplně potopené. Dusíme pod pokličkou, dokud nebude maso měkké. Občas můžeme masem zamíchat a nebo přilít trošku vývaru. Já jsem maso dusil cca hodinu
když máme maso měkké, tak přisypeme majoránku. Kdo má čerstvou, tak šup tam s ní. Zamícháme
svaříme tekutinu na požadované množství a přilijeme smetanu. Zamícháme a necháme přijít k varu. Dosolíme, dopepříme a stáhneme z plotny
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, dušení
Typ chodu:
oběd, večeře
Vybavení kuchyně:
pánev wok
Původ:
Česko