Pracuji...
close

Džuveč s vepřovou plecí

na džuveči mě baví, že se dělá v jednom hrnci nebo v jedné větší pánvi. Nezašpiníte při vaření moc nádobí :-) Rýži jsem použil kulatozrnou, jelikož se džuveč podobá rizotu. Místo vepřové plece můžete použít například krkovičku a nebo kýtu. Doporučuji použít více druhů papriky. Já jsem použil zelenou a slovenskou. Někde jsem četl, že se může džuveč i zapéct v troubě v pekáči. Možná zkusím přístě
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
na smažení
Sdílejte recept
Postup
rozehřejeme si větší pánev a nebo hrnec na střední teplotu a dáme do něj rozehřát sádlo. Já jsem si vybral pánev wok. Vešlo se mi to tam akorát
nakrájíme si cibuli a osmažíme ji dohněda
mezitím si nakrájíme maso na menší kostky
maso přihodíme ke zhnědlé cibulce, zamícháme a smažením zatáhneme (alespoň 5 minut). Opepříme a trošku osolíme
zatímco se nám maso smaží, nakrájíme si papriky a rajčata na menší kousky. Papriky samozřejmě zbavte jadérek
k osmaženému masu přidáme mletou papriku, zamícháme a minutku smažíme. V této části by jste měli přidat i nakrájený česnek, ale jelikož jsem ho zapomněl koupit, tak jsem ho tam nedal :-)
přidáme protlak, zamícháme a minutku osmahnem
dále do pánve přidáme pokrájené papriky a rajčata. Zamícháme
zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou 15 minut
potom přidáme rýži a důkladně zamícháme
dusíme pod pokličkou, dokud nebude maso a rýže měkká
pokud Vám rýže vysaje moc tekutiny, tak dolijte vývarem a vařte dále. Pokud Vám naopak tekutina přebývá, tak nechte odvařit bez pokličky. Nakonec ochutnáme omáčku a dosolíme, dopepříme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Vybavení kuchyně:
hrnec velký , pánev wok
Původ:
Turecko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...