Pracuji...
close

Džuveč s vepřovou plecí

na džuveči mě baví, že se dělá v jednom hrnci nebo v jedné větší pánvi. Nezašpiníte při vaření moc nádobí :-) Rýži jsem použil kulatozrnou, jelikož se džuveč podobá rizotu. Místo vepřové plece můžete použít například krkovičku a nebo kýtu. Doporučuji použít více druhů papriky. Já jsem použil zelenou a slovenskou. Někde jsem četl, že se může džuveč i zapéct v troubě v pekáči. Možná zkusím přístě
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 12 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
na smažení
Sdílejte recept
Postup
rozehřejeme si větší pánev a nebo hrnec na střední teplotu a dáme do něj rozehřát sádlo. Já jsem si vybral pánev wok. Vešlo se mi to tam akorát
nakrájíme si cibuli a osmažíme ji dohněda
mezitím si nakrájíme maso na menší kostky
maso přihodíme ke zhnědlé cibulce, zamícháme a smažením zatáhneme (alespoň 5 minut). Opepříme a trošku osolíme
zatímco se nám maso smaží, nakrájíme si papriky a rajčata na menší kousky. Papriky samozřejmě zbavte jadérek
k osmaženému masu přidáme mletou papriku, zamícháme a minutku smažíme. V této části by jste měli přidat i nakrájený česnek, ale jelikož jsem ho zapomněl koupit, tak jsem ho tam nedal :-)
přidáme protlak, zamícháme a minutku osmahnem
dále do pánve přidáme pokrájené papriky a rajčata. Zamícháme
zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou 15 minut
potom přidáme rýži a důkladně zamícháme
dusíme pod pokličkou, dokud nebude maso a rýže měkká
pokud Vám rýže vysaje moc tekutiny, tak dolijte vývarem a vařte dále. Pokud Vám naopak tekutina přebývá, tak nechte odvařit bez pokličky. Nakonec ochutnáme omáčku a dosolíme, dopepříme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Vybavení kuchyně:
hrnec velký , pánev wok
Původ:
Turecko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Svěží kombinace skvělých chutí. Výborné k večeří. Jako přílohu bych zvolil lehce opečený toust.
Zbyla Vám bramborová kaše a nevíte co s ní? Tohle je jeden z receptů, jak ji spotřebovat a ještě si ...
Jednoduchá buchta typu smíchat ingredience a upéct. Nečekejte nějakou estetickou krásně vypadající b...
Výborná delikatesa, která je lehká na přípravu. Nejtěžší je počkat na vychladnutí salátu v lednici. ...
Nejdřív jsem chtěl tu konzervu sníst samotnou, ale pak jsem si říkal, že si to trošku vylepším.
Rychlá letní večeře z čerstvých surovin z Vaší zahrádky. Můžete použít i jako přílohu ke grilovanému...
Rychlý a jednoduchý recept s čerstvou zeleninou pro teplé letní večery.
Jídlo je trošku časově náročnější, ale příprava je snadná. Rustikální pokrm, vhodný pro větší počet ...