Pracuji...
close

Pohanka s kuřecím masem a cuketou

už dlouhou dobu jsem se chystal na pohanku a konečně jsem se na ní dostal. Koukal jsem na internet, jak ji lidi dělají a nějak jsem vše sesumíroval do tohoto receptu. Je to velice pikantní zeleninová pochoutka obohacená kuřecím masem
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
podle chuti
Sdílejte recept
Postup
rozpálíme si pánev wok na střední teplotu a nalijeme do ní olivový olej. Nakrájíme si cibuli a přidáme ji do pánve
Smažíme do té doby, dokud nám cibule nezačne lehce hnědnout
zatím si můžeme omýt, osušit a nakrájet kuřecí maso na menší kousky
maso přihodíme k osmahlé cibulce, zamícháme a chvilku smažíme. Potom přilijeme sojovou omáčku, osolíme, opepříme, zamícháme a smažíme dále
mezitím si už můžeme začít připravovat pohanku. Pohanku důkladně propláchneme pod tekoucí vodou
potom dejte pohanku do hrnce a zalijte jeden a půl objemovým násobkem vody. Přiveďte k varu a vařte zhruba 3 minuty. Potom hrnec stáhněte z plotny a nechte přiklopený pokličkou 15 minut odležet. Pokud by se Vám u hotové pohanky zdálo, že má v sobě moc vody, tak ji přeceďte přes cedník
nyní si nakrájíme zeleninu nadrobno (mrkev, pórek, jarní cibulku a kedluben)
dále si nakrájíme cuketu na poloměsíčky. Cuketu jsem měl menší, ale klidně může být i větší, kdo má rád
všechnu zeleninu přihodíme k osmahlému masu do pánve, promícháme a chvilku smažíme (cca 5 minut)
k osmahlé zelenině přilijeme vývar
přidáme chilli papričky
přilijeme passatu
a nakonec přidáme balzamikový ocet (pouze, kdo má rád). Zamícháme a 5 minut provaříme
k omáčce přisypeme zcezenou pohanku, zamícháme a 5 minut provaříme. Dosolíme, dopepříme
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...