Pracuji...
close

Karlovarský knedlík bez mouky

dříve jsem tyto knedlíky vařil v utěrce, ale pak jsem někde viděl, jak to vaří v potravinářské fólii a musím říct, že to je super nápad. Nejdříve jsem se bál, že se mi fólie při vaření rozpustí :-) , ale všechno bylo v pořádku. Knedlíky jsou super a balení do fólie je snadné. A nemusím prát špinavou utěrku :-) Uvedené množství ingrediencí je zhruba na pět knedlíků. Na těsto jsem použil čerstvé rohlíky, nikoliv včerejší.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Ingredience
těsto
20 kus rohlík
5 kus vejce
100 gram máslo
min 1 špetka sůl
podle chuti
Sdílejte recept
Postup
nejprve si oddělíme žloutky od bílků
z bílků si vyšleháme tuhý sníh
mléko si trošku ohřejeme na plotně a rozpustíme v něm máslo. Rohlíky si nakrájíme na kostičky a dáme do velké mísy, kde budeme připravovat těsto. Rohlíky zalijeme máslovým mlékem a necháme vsáknout do rohlíků
rohlíky osolíme a lehce promačkáme rukou
přidáme žloutky a sníh a zapracujeme
nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať a zapracujeme. Natí nemusíte šetřit
těsto by mělo být vláčné, ne moc suché a ne moc řídké
nyní budeme těsto balit do potravinářské fólie a tvarovat knedlíky. Odtrhněte si kousek fólie, rozprostřete na linku a do středu fólie dejte pětinu těsta
pomocí fólie začněme tvarovat váleček
přetáhneme fólii přes celý váleček a ten zarolujeme. Na koncích fólie můžeme udělat uzel
z těsta bychom měli vytvořit pět knedlíků, ale samozřejmě záleží na Vás a na vašich dávkách
knedlíky vaříme ve vroucí vodě minimálně 25 minut. Po vyndání z vody sejmeme fólii a můžeme podávat
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
míchání, vaření, šlehání
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.