Načítání...
close

Karlovarský knedlík bez mouky

dříve jsem tyto knedlíky vařil v utěrce, ale pak jsem někde viděl, jak to vaří v potravinářské fólii a musím říct, že to je super nápad. Nejdříve jsem se bál, že se mi fólie při vaření rozpustí :-) , ale všechno bylo v pořádku. Knedlíky jsou super a balení do fólie je snadné. A nemusím prát špinavou utěrku :-) Uvedené množství ingrediencí je zhruba na pět knedlíků. Na těsto jsem použil čerstvé rohlíky, nikoliv včerejší.
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 let
Ingredience
těsto
20 kus rohlík
5 kus vejce
100 gram máslo
min 1 špetka sůl
podle chuti
Sdílejte recept
Postup
nejprve si oddělíme žloutky od bílků
z bílků si vyšleháme tuhý sníh
mléko si trošku ohřejeme na plotně a rozpustíme v něm máslo. Rohlíky si nakrájíme na kostičky a dáme do velké mísy, kde budeme připravovat těsto. Rohlíky zalijeme máslovým mlékem a necháme vsáknout do rohlíků
rohlíky osolíme a lehce promačkáme rukou
přidáme žloutky a sníh a zapracujeme
nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať a zapracujeme. Natí nemusíte šetřit
těsto by mělo být vláčné, ne moc suché a ne moc řídké
nyní budeme těsto balit do potravinářské fólie a tvarovat knedlíky. Odtrhněte si kousek fólie, rozprostřete na linku a do středu fólie dejte pětinu těsta
pomocí fólie začněme tvarovat váleček
přetáhneme fólii přes celý váleček a ten zarolujeme. Na koncích fólie můžeme udělat uzel
z těsta bychom měli vytvořit pět knedlíků, ale samozřejmě záleží na Vás a na vašich dávkách
knedlíky vaříme ve vroucí vodě minimálně 25 minut. Po vyndání z vody sejmeme fólii a můžeme podávat
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
míchání, vaření, šlehání
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko