X

Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Karlovarský knedlík bez mouky
Popis receptu
dříve jsem tyto knedlíky vařil v utěrce, ale pak jsem někde viděl, jak to vaří v potravinářské fólii a musím říct, že to je super nápad. Nejdříve jsem se bál, že se mi fólie při vaření rozpustí :-) , ale všechno bylo v pořádku. Knedlíky jsou super a balení do fólie je snadné. A nemusím prát špinavou utěrku :-) Uvedené množství ingrediencí je zhruba na pět knedlíků. Na těsto jsem použil čerstvé rohlíky, nikoliv včerejší.
Příprava 30 minut
Vaření 25 minut
Ingredience
Ingredience
podle chuti
pepř černý drcený min 1 špetka
těsto
máslo 100 g
mléko plnotučné 1/2 l
petrželová nať min 1 hrst
rohlík 20 ks
sůl min 1 špetka
vejce 5 ks
Postup
1. nejprve si oddělíme žloutky od bílků
2. z bílků si vyšleháme tuhý sníh
3. mléko si trošku ohřejeme na plotně a rozpustíme v něm máslo. Rohlíky si nakrájíme na kostičky a dáme do velké mísy, kde budeme připravovat těsto. Rohlíky zalijeme máslovým mlékem a necháme vsáknout do rohlíků
4. rohlíky osolíme a lehce promačkáme rukou
5. přidáme žloutky a sníh a zapracujeme
6. nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať a zapracujeme. Natí nemusíte šetřit
7. těsto by mělo být vláčné, ne moc suché a ne moc řídké
8. nyní budeme těsto balit do potravinářské fólie a tvarovat knedlíky. Odtrhněte si kousek fólie, rozprostřete na linku a do středu fólie dejte pětinu těsta
9. pomocí fólie začněme tvarovat váleček
10. přetáhneme fólii přes celý váleček a ten zarolujeme. Na koncích fólie můžeme udělat uzel
11. z těsta bychom měli vytvořit pět knedlíků, ale samozřejmě záleží na Vás a na vašich dávkách
12. knedlíky vaříme ve vroucí vodě minimálně 25 minut. Po vyndání z vody sejmeme fólii a můžeme podávat
Komentáře
Fotky od ostatních kuchařů
Návštěva
Načítání...
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit budu :-)
Facebook