Pracuji...
close

Salát z listového špenátu a lískových oříšků

nevím, co k tomuto receptu dodat. Je to prostě super. Nikdy bych neřekl, jak spolu relativně odlišné ingredience mohou chuťově ladit. A když říkám ladit, tak myslím dokonale ladit. Neříkám, že to bude chutnat každému, ale kdo rád zkouší nové chutě, tak tento recept určitě doporučuji
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Ingredience
Sdílejte recept
Postup
jako první si umyjeme špenátové listy. Použil jsem kupovaný bejby špenát. Nasypeme špenát do větší mísy, naplníme ji studenou vodou a rukou listy propereme. Vodu vylijeme a do mísy se špenátem začneme připravovat salát
oškrabeme si jablko a zbavíme ho jader
jablko nastrouháme na jemném struhadle do mísy
k jablku do mísy přidáme nakrájený sýr
nyní si připravíme lískové ořechy. Je jedno, jestli máte loupané a nebo ne. Na plotně rozpálíme menší pánev a na sucho v ní opražíme ořechy dohněda
pokud jste měli neloupané ořechy, tak teď je pouhým mnutím mezi dlaněmi oloupete. Po opražení jde slupka lehce sejmout
ořechy si v mixéru rozmixujeme dojemna. Pokud máte hmoždíř, tak použijte ten
přisypeme ořechy do mísy, zalijeme kvalitním olivovým olejem a zakápneme citronovou šťávou. Lehce promícháme. Salát není třeba dále dochucovat
když jsem tento recept dodělal, tak jsem zjistil, že by asi bylo lepší špenát nakrájet na menší kousky před začátkem přípravy
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
strouhání, mixování, míchání
Typ chodu:
příloha, salát
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...