Načítání...
close

Králičí játra se žampiony a hruškou

játra a hruška jdou prostě dohromady. Játra mají takovou drsnou chuť a proto k nim musíte přidat něco jemného a sladkého. Díky mému experimentování jsem vytvořil tento skvělý recept, který musíte určitě vyzkoušet. Místo králičích jater použijte třeba kuřecí a nebo kachní
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 let
Ingredience
obecně
250 gram žampiony
1 kus hrušky
1/2 kus citron
3 stroužek česnek
1 kus cibule
2 lžíce máslo
4 lžíce olej olivový
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
rozpálíme si pánev wok na střední teplotu a přilijeme olej. Nakrájíme si cibuli najemno a dáme do pánve zesklovatět
česnek si oloupeme, nadrobno nakrájíme a přihodíme k cibuli. Zamícháme a 3 minuty osmahneme
žampiony si oloupeme a nakrájíme na menší kusy, ale ne moc malé. Z časových důvodů si můžete žampiony předpřiravit
žampiony přihodíme do pánve a zamícháme. Smažíme alespoň 5 minut
do pánve vymačkáme šťávu z půlky citronu a zamícháme
játra si omyjeme, nakrájíme na malé kousky a vhodíme do pánve. Osolíme, opepříme a zamícháme. Smažíme s občasným mícháním 5 minut
přihodíme do pánve kousek másla
nyní si připravíme hrušku. Hrušku oloupeme škrabkou na brambory, rozpůlíme ji napůl a vyřízneme jádřinec
očištěnou hrušku si nakrájíme na malé kousky
hrušku přidáme do pánve a zakápneme troškou balzamikového octa. Zlehka zamícháme a 3 minuty smažíme
nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať, zamícháme, dosolíme, dopepříme, vypneme plotnu a máme hotovo
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení
Typ chodu:
večeře
Původ:
Česko