Pracuji...
close

Králičí játra se žampiony a hruškou

játra a hruška jdou prostě dohromady. Játra mají takovou drsnou chuť a proto k nim musíte přidat něco jemného a sladkého. Díky mému experimentování jsem vytvořil tento skvělý recept, který musíte určitě vyzkoušet. Místo králičích jater použijte třeba kuřecí a nebo kachní
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
250 gram žampiony
1 kus hrušky
1/2 kus citron
3 stroužek česnek
1 kus cibule
2 lžíce máslo
4 lžíce olej olivový
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
rozpálíme si pánev wok na střední teplotu a přilijeme olej. Nakrájíme si cibuli najemno a dáme do pánve zesklovatět
česnek si oloupeme, nadrobno nakrájíme a přihodíme k cibuli. Zamícháme a 3 minuty osmahneme
žampiony si oloupeme a nakrájíme na menší kusy, ale ne moc malé. Z časových důvodů si můžete žampiony předpřiravit
žampiony přihodíme do pánve a zamícháme. Smažíme alespoň 5 minut
do pánve vymačkáme šťávu z půlky citronu a zamícháme
játra si omyjeme, nakrájíme na malé kousky a vhodíme do pánve. Osolíme, opepříme a zamícháme. Smažíme s občasným mícháním 5 minut
přihodíme do pánve kousek másla
nyní si připravíme hrušku. Hrušku oloupeme škrabkou na brambory, rozpůlíme ji napůl a vyřízneme jádřinec
očištěnou hrušku si nakrájíme na malé kousky
hrušku přidáme do pánve a zakápneme troškou balzamikového octa. Zlehka zamícháme a 3 minuty smažíme
nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať, zamícháme, dosolíme, dopepříme, vypneme plotnu a máme hotovo
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení
Typ chodu:
večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...