Pracuji...
close

Domácí vanilkový pudink z vajec a bez mouky

tento recept jsem tak nějak vymyslel. Je to podobné, když děláte šodo, akorát k tomu přidáte ušlehaný bílek. Tento pudink je krásně jemný a pokud použijete pravý vanilkový cukr, tak si určitě pošmáknete. Samozřejmě, že místo vanilkového cukru můžete dát i čokoládu
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
obecně
3 kus vejce
1 špetka sůl
podle chuti
Sdílejte recept
Postup
nejprve si oddělíme žloutky od bílků
bílky nalijeme do mísy a ušleháme z nich sníh
do sněhu přidáme mléko, cukr, sušené mléko, žloutky a sůl. Důkladně metlou rozmícháme
připravíme si hrnec, nalijeme do něho trošku vody a přivedeme k varu. Na hrnec posadíme mísu (nejlépe plechovou) a za občasného šlehání metlou vyšleháme hustý pudink (trvá několik minut). Teplota v míse by neměla být moc veliká, jinak se Vám vejce srazí.
hotový pudink nalijeme do misek a necháme v lednici vychladnout. Z obrázku je patrné, že se mi vejce trošinku srazili, ale to na chuť nevadí
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
šlehání, míchání, vaření
Typ chodu:
dezert
Příležitost:
dětská oslava
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...